Cu ce se curăță ecranul televizorului, monitorului sau al telefonului

Browse By

Cu ce se curăță ecranul televizorului, monitorului sau al telefonului? Această întrebare am primit-o de mai multe ori de la diferite persoane și m-am gândit că ar fi util un astfel de articol.

Ecranele dispozitivelor noastre, fie că sunt televizoare, monitoare, laptop-uri sau telefoane se murdăresc, atrag praf și alte particule. Dar, spre deosebire de haine, nu le putem arunca într-o mașină de spălat și gata. Display-urile sunt sensibile și trebuie să fim atenți cu ele. Așadar, cum le curățăm?

Cum NU trebuie să cureți ecranul televizorului

Înainte de toate, haide să vedem cum să NU cureți un display. Este foarte important să nu folosești apă pentru că știm bine că apa cu electricitatea nu se înțeleg. În al doilea rând, nu-ți recomand nici să folosești produse de curățare pentru geamuri pentru a curăța ecranul televizorului sau al monitorului. Astfel de produse conțin alcool și alte substanțe chimice care ar putea dăuna și strica stratul protector al display-ului. Mai departe, nu recomand să folosești nici prosoape de bucătărie sau hârtie igienică să cureți ecranele sau să le ștergi de praf. De ce? Deoarece astfel de produse pot zgâria display-ul și în timp ai putea observa tot felul de zgârieturi fine pe ecran.

Cum să cureți ecranul televizorului, monitorului sau al telefonului

Înainte de a da cu orice fel de soluție pe un ecran ar fi bine să ștergi praful care s-a adunat. Pentru asta folosește o microfibră mai groasă, ca cea din imagine, pentru a putea strânge tot praful. Dacă tot ești acolo, șterge și marginile și spatele televizorului sau al monitorului, că nu strică. Apoi după ce ai șters praful, poți folosi apă distilată și o altă microfibră fină pentru a curăța ecranul.

Dacă nu găsești apă distilată poți să cumperi o soluție de curățat ecranul de pe la oricare retailer. Eu am vreo două în casă. Cea pe care o folosesc acum conține apă și laurilsuflat de sodiu (detergent și agent tensioactiv anionic).

Apoi este recomandat să nu dai cu spray-ul direct pe ecran, ci să umezești microfibra și apoi să o aplici pe display. Pentru curățare eficient este recomandat să faci mișcări circulare mici, până când termini suprafața. Dacă ți se pare că ecranul este umed, atunci poți da cu o altă microfibră sau cu partea uscată pentru a șterge ecranul. Și cam asta e.

Astfel de soluții de curățare sunt antistatice, dar asta nu înseamnă că nu se mai pune praful, dar ajută.

Într-un final, este important să ștergi des ecranele din viața ta, mai ales pe cel al telefonului, care are mai mulți microbi decât un capac de toaletă. Recunosc, am șters telefonul și cu spirt în perioada asta de pandemie, dar nu mi-a fost frică că ar strica ecranul deoarece am aplicată o folie de protecție peste.