Cinci motive pentru care ai vrea să cumperi Ratchet & Clank: Rift Apart

Browse By

Ratchet & Clank: Rift Apart se lansează în câteva zile și pentru că am testat jocul am făcut o listă cu motivele pentru care ai vrea să-l joci.

Acesta nu este un review al jocului, ci o trecere în revistă a punctelor forte ale Ratchet & Clank: Rift Apart. Review-ul meu pentru acest titlu îl găsești pe start-up.ro și în acest video atașat articolului. Înainte de toate, în cazul în care nu știai, Rift Apart este un joc exclusiv PlayStation 5, deci nu-l poți juca pe altă consolă sau pe PC. Nu vine pe PS4 deoarece dezvoltatorii au spus că nu puteau adapta gameplay-ul la vechiul sistem deoarece acesta nu are un SSD capabil să încarce scenele cu salturi dintr-o dimensiune în alta.

Cinci motive pentru care ai vrea să cumperi Ratchet & Clank: Rift Apart

1. Grafica

Ratchet & Clank: Rift Apart – Photo Mode

Jocul arată incredibil și când o să-l joci o să ai impresia că te joci un film Pixar. Animațiile, detaliile, planetele, personajele: toate arată excelent. Insomniac Games a pregătit trei moduri de joc: fidelity cu rezoluție 4K, ray tracing și diferite efecte vizuale, performance pentru un gameplay lin de 60 de fps și performance cu ray tracing la 60 de fps. Mi-ar fi greu să aleg un singur mod de joc și aș merge pe fidelity pentru prima jumătate a jocului și performance cu RT pentru a doua.

2. Distracție

Ratchet & Clank: Rift Apart – ca un film Pixar

Ratchet and Clank: Rift Apart este un joc distractiv și relaxant. Nu este un titlu la care să-ți scoți ochii că nu ai reușit să învingi nu știu ce boss sau că trebuie să o iei de la capăt constant (vezi Returnal, Demon Souls etc), ci e un joc perfect pentru relaxare în weekend sau după muncă. Gameplay-ul este variant și nu o să te plictisești și ai la dispoziție tot timpul arme noi. Mi-au plăcut foarte mult elementele de shooting, racing sau platforming și cele de puzzle, care nu sunt foarte dificile, dar nici stupide.

3. Limba Română

Ratchet & Clank: Rift Apart – Denumirile armelor în lb.română sunt haioase

Acesta este unul dintre titlurile care poate avea meniurile și subtitrările în limba română. Eu l-am jucat în engleză pentru că așa sunt obișnuit (windows, telefonul toate sunt pe limba engleză), însă este bine deoarece astfel mai multă lume poate înțelege jocul mai ușor.

4. Joc PS5

Ratchet & Clank: Rift Apart – I like big guns and I cannot lie

Ratchet & Clank Rift Apart este un joc autentic PS5. Ce înseamnă asta? Faptul că utilizează la maximum consola de nouă generație a Sony. Despre grafică v-am spus, însă mai trebuie menționat sunetul 3D, timpi de încărcare foarte rapizi (o încărcare a unei salvări durează 2-3 secunde) și feedback-ul haptic pe care-l oferă controllerul în timpul jocului.

5. Personajele

Ratchet & Clank: Rift Apart – Extra Cute Rivet

Ratchet și Clank sunt cunoscuți ca fiind unii dintre cei mai simpatici protagoniști din industria de gaming, iar lor li se alături alte două personaje la fel de drăguțe (pe Rivet o știți deja). E un joc de care te poți bucura singur sau alături de familia ta.

Sunt și lucruri care mi-au plăcut mai puțin (pentru asta trebuie să vezi review-ul), dar per total, Ratchet & Clank Rift Apart este un joc must buy pentru deținătorii de console PS5 și un titlu care-i va face pe mulți să-și dorească să cumpere un PS5 (asta dacă nu vor deja).