2021 este cel mai bun an în care să-ți cumperi un laptop

Browse By

2021 este cel mai bun an în care să-ți cumperi un laptop și în acest articol o să-ți explic și de ce și la ce să te uiți.

CES 2021  este locul unde marii jucători din domeniul tehnologiei și-au prezentat noile produse și inovații. Printre aceștia s-au numărat: Intel, AMD și Nvidia. Intel și AMD au anunțat noi procesoare pentru laptop-uri, iar Nvidia a adus seria de plăci video RTX 30 pe dispozitivele mobile.

Asta înseamnă că producătorii de laptop-uri și PC-uri ca Asus, MSI, HP sau Acer să anunțe noile sale produse cu componente de la Intel, AMD sau Nvidia. Acum vei spune că asta se întâmplă în fiecare an, ce este așa special la 2021?

Ei bine, anul acest vom avea norocul de a cumpăra laptop-uri ce sunt dotate cu procesoare și cu plăci video noi, iar asta se întâmplă destul de rar. De cele mai multe ori, un producător fie aducea procesoare noi cu plăci video grafice vechi sau invers. Anul acesta s-au aliniat planetele și le avem pe ambele. Astfel, anul ăsta poți să faci o investiție într-un laptop și vei știi sigur că vei fi ok câțiva ani de zile.

Anul acesta Asus a mers pe mână AMD și a implementat cele mai noi procesoare Ryzen 5000 în mai multe modele de laptop-uri, inclusiv în cele cu două ecrane. Eu sunt fan AMD în ceea ce privește procesoarele deoarece oferă o performanță bună și au și un preț mic. Intel conduce în continuare supremația pe laptop-uri, dar poate nu pentru mult timp. Un produs interesant Asus este Asus ROG Flow X13, primul laptop de gaming 2-in-1 ce vine cu o placă grafică externă. Practic, vorbim de un ultrabook frumos și subțire care, cu ajutorul unei plăci grafice externe, devine o bestie în gaming. Noutatea constă în faptul că acea placă grafică externă este foarte mică și subțire și poate fi cărată în ghizodan, are acumulator inclus și multe porturi pentru conectivitate.

De asemenea, și Acer a adus noile procesoare Ryzen 5000 pe modelele sale. MSI, pe de altă parte, continuă cu cele de la Intel, având chiar primul laptop de gaming din lume echipat cu procesoare Intel H din a 11-a generație de până la 5 GHz.

De asemenea, HP a lansat mai multe laptop-uri dedicate muncii de acasă și video call-urilor și avem multe modele cu conexiune 5G, multe convertibile. Altfel, găsim procesoare Intel de a 11-a generație.

În ceea ce privește, puterea grafică, majoritatea modelelor anunțate la CES 2021 sunt dotate cu plăci video RTX 30, fie că vorbim de RTX 3060, RTX 3070 sau RTX 3080. Iar Nvidia îți promite o performanță mai bună cu aceste plăci video decât în trecut, dar și la un preț mai mic. Așadar laptop-urile cu RTX 3060 pornesc de la 1000 de dolari și ar trebui să fie mai performante decât cele cu RTX 2080 Super ce aveau un preț de 2500 de dolari! Acum să vedem dacă acesta va fi prețul și în magazine.

Oricum ar fi, dacă așteptai să-ți cumperi un laptop, anul acesta este momentul ideal pentru o asemenea achiziție. Totuși să fii atent ca modelele respective să aibă plăci video Nvidia din seria RTX 30 și procesoare Ryzen 5000 (sau Intel din generația 11-a)