AMD lansează trei plăci video de laptop-uri și concurează cu Nvidia

Browse By

AMD lansează plăcile video RX 6600M, RX 6700M și RX 6800M pentru laptop-uri și concurează direct cu ceea ce oferă Nvidia în acest moment.

Nvidia a fost regele plăcilor video de pe laptop-uri în ultimii 10 ani, însă de acum va avea o competiție intensă datorită noilor produse AMD. Asus a fost primul producător care să includă plăcile video AMD, iar Asus ROG STRIX G513 Advantage Edition are un procesor Ryzen 5900HX cu opt nuclee, placă video Radeon RX 6800M și un panou de 300 Hz certificat AMD FreeSync Premium, iar pe partea de software vine cu Smart Access Memory și SmartShift prin care laptop-ul poate gestiona puterea dintre procesor și placă video în funcție de sarcina pe care acesta o execută.

Lăsând la o parte detaliile tehnice, laptop-ul Asus cu placa video RX 6800M atinge performanțe mai bune în jocuri decât un laptop cu RTX 3070 și în unele cazuri bate și o placă RTX 3080. Iar toate acestea în condițiile în care un laptop cu RX 6800M ar fi mai ieftin decât unul cu RTX 3080 cu vreo 150-200 de dolari.

Totuși, rămâne de văzut cum se comportă plăcile video AMD în comparație cu versiune Ti ale 3070 și 3080, proaspăt anunțate, atunci când vor ajunge pe laptop-uri. În același timp, AMD anunță lansarea AMD FidelityFX Super Resolution, versiunea lor a DLSS, prin care poți câștiga o performanță mai bună, fără a face rabat de calitatea vizuală.

De asemenea, vom vedea la ce prețuri vor fi aceste laptop-uri în România și dacă vom avea stoc sau nu. Eu sunt curios să văd cum se comportă laptop-ul Asus cu placă video AMD și aștept să-l testez.