NVIDIA anunță astăzi două noi adiții în familia GeForce RTX – GeForce RTX 3080 Ti și GeForce RTX 3070 Ti – disponibile curând în rețeaua de parteneri globali GeForce. RTX 3080 Ti va fi disponibil global începând cu 3 iunie la prețul de 6000 RON, iar RTX 3070 Ti va fi disponibil săptămâna viitoare începând de la 3000 RON. Asta dacă găsești stoc.
Cu arhitectura NVIDIA Ampere la baza, RTX 3080 Ti livrează un salt în performanță și fidelitate, împreună cu funcționalități precum ray tracing, NVIDIA DLSS care crește performanța prin AI, NVIDIA Reflex care scade latența, NVIDIA Broadcast care ajută la streaming și memorie adițională care îi permite, de asemenea, să facă față și celor mai populare aplicații creative.
Pentru o varietate de titluri ray-traced și rasterizate DirectX și Vulkan, GeForce RTX 3080 Ti oferă și latență mai scăzută pentru receptivitate a jocurilor mai mare și un avantaj competitive pentru jocurile pe care milioane de oameni le joacă astăzi.
Pentru gamerii care încă folosesc mult îndrăgita GTX 1080 Ti, RTX 3080 Ti este de 2 ori mai rapidă în rasterizare tradițională și mult mai rapidă cu ray tracing sau alte funcționalități de ultimă generație pornite în jocuri.
GeForce RTX 3070 Ti este la fel de impresionantă în gama ei de preț, livrând de 1.5 ori mai multă performanță decât GeForce RTX 2070 SUPER și de 2 ori mai multe cadre pe secundă decât GTX 1070 Ti care s-a lansat în 2017.
Cei peste 45 de milioane de profesioniști din zona creativă cer din ce în ce mai mult de la hardware-ul lor decât niciodată. Astfel, GeForce RTX 3080 Ti oferă o performanță ridicată și pentru zona creative.
Cu platforma NVIDIA Studio ca bază și cei 12GB de memorie GDDR6X(1) pentru aplicații creative, RTX accelerează aplicația nr. 1 în fotografie (Adobe Photoshop), aplicația nr. 1 pentru editare video (Adobe Premiere Pro), aplicația nr. 1 de streaming (OBS) și fiecare aplicație de randare 3D. Acum sunt peste 70 de aplicații creative care dispun de ray tracing accelerat de RTX, DLSS sau funcții bazate pe AI.
NVIDIA DLSS
AI revoluționează gaming-ul — De la fizică în jocuri și simulări de animații, până la randare în timp real și funcții de broadcast ajutate de AI. Cu precesoare AI dedicate pe plăcile GeForce RTX, numite nuclee Tensor, NVIDIA DLSS crește numărul de cadre pe secundă în timp ce generează imagini cât mai clare și calitative, oferind gamerilor spațiul necesar de a crește setările ray-tracing și rezoluția.
Adopția tehnologiei DLSS a fost rapidă, iar numărul de titluri se preconizează că va crește rapid datorită integrării în cele mai mari motoare de jocuri din lume, Unreal Engine și Unity Engine. Printre cele mai importante francize de jocuri care folosesc DLSS pentru a livra un nou nivel de grafică se numără Battlefield, Call of Duty, Cyberpunk, Fortnite, Minecraft, Tomb Raider și multe altele
NVIDIA Reflex și Broadcast: Jocul Suprem
Tehnologia NVIDIA Reflex reduce latența sistemului (sau input lag), făcând jocurile să fie mai receptive la comenzi și oferind jucătorilor un avantaj împotriva inamicilor în titluri competitive multiplayer. De fapt, 12 dintre 15 cele mai jucate jocuri competitive de tip shooter dispun de Reflex, inclusiv Apex Legends, Call of Duty: Black Ops Cold War, Call of Duty: Warzone, Fortnite, Overwatch, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege și Valorant, iar curând va veni și în Escape from Tarkov și Crossfire
NVIDIA Broadcast este o suită de îmbunătățiri AI audio și video, printre care fundaluri virtuale, captarea mișcării și eliminarea zgomotului de fundal pe care utilizatorii o pot folosi în chat-uri, call-uri pe Skype și conferințe video.
RTX 3080 Ti preț
GeForce RTX 3080 Ti va fi disponibilă începând cu 3 iunie la un preț de plecare de 6000 RON, iar RTX 3070 Ti va fi disponibilă începând cu 10 iunie cu un preț de plecare de 3000 RON. Ambele plăci grafice vor fi disponibile în mod custom – inclusiv modele standard sau overclocked – de la parteneri de top precum ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galax, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Zotac și alți furnizori regionali din întreaga lume.