Review Ghost of Tsushima: must play pentru fanii filmelor cu samurai

Browse By

Ghost of Tsushima este un joc exclusiv PlayStation 4, ce se lansează pe 17 iulie, și orice fan al filmelor cu samurai ar trebui să-l joace.

Ghost of Tsushima este, cel mai probabil, ultimul joc pe care Sony îl va aduce în exclusivitate pentru PlayStation 4 deoarece din această toamnă/iarnă se lansează PlayStation 5, iar compania va lansa jocuri compatibile cu ambele platforme. Pentru cei care nu știu acesta este un joc de tip action adventure open world pe care toți fanii filmelor cu samurai (sau culturii samurai) ar trebui să-l joace deoarece portretizează foarte bine acea perioadă și acel stil de luptă.

Acțiunea are loc în timpul primei invazii a Japoniei de către Mongoli, iar protagonistul este Jin Sakai, un samurai care se lovește de o dilemă în lupta sa pentru supraviețuire și pentru eliberarea insulei din mâna mongolilor: să rămână loial stilului samurai sau să se adapteze și să întoarcă trucurile folosite de mongoli împotriva lor.

Ghost of Tsushima

Evident, jocul nu s-ar numi Ghost of Tsushima dacă Jin Sakai ar rămâne un samurai 100%. Așadar, el învață trucuri noi, se adaptează situației dificile în care se află pentru a supraviețui el însuși, dar și pentru a-și salva semeni de sub dominația instaurată de mongoli pe insulă.

Am realizat un review detaliat al jocului pe start-up.ro (unde am intrat în mai multe detalii despre grafică, combat și explorarare) și am rezumat, cât am putut, părerea mea în format video (în clipul de mai sus).

Ca să reformulez ceea ce am zis deja în review, Ghost of Tsushima este un joc bun care-și merită banii, însă poate nu se ridică la nivelul unui titlu precum The Last of Us Part II, în ceea ce privește narațiunea sau dezvoltarea personajelor. Însă oricum cred că jocul se adresează și unui public diferit. Cei care vor o experiență liniară și cinematică ar trebui să meargă pe titluri precum TLOU Part II, însă cei care vor un joc open world atunci ar trebui să se uite la Ghost of Tsushima.