Cinci motive pentru care o să-ți placă The Last Of Us Part II

Browse By

Am avut ocazia să joc The Last of Us Part II înainte de lansare, iar în acest articol o să-ți dau cinci motive pentru care și ție o să-ți placă jocul.

Dacă vrei să citești întregul review-ul o poți face aici sau poți să urmărești videoreview-ul integrat în acest articol. Atât review-ul, cât și motivele ilustrate mai jos nu o să-ți strice experiența pentru că nu conțin spoilers.

Cinci motive pentru care o să-ți placă The Last Of Us Part II

  1. Gameplay

Naughty Dog nu reinventează roata în ceea ce privește gameplay-ul. TLOU Part II se joacă ca orice alt third person action game, însă toate elementele sunt combinate foarte bine și asta duce la un gameplay șlefuit. Mi-a plăcut că jocul îți oferă lejeritate în abordarea unei situații și nu te pedepsește dacă nu o faci într-un anumit mod. Ai fost descoperit de inamici și te apuci să-i împuști pe toți? Super! Vrei să îi omori pe toți în stealth? La fel de super.

Jocurile de tip stealth mă cam seacă deoarece nu am răbdare să aștept momentul perfect pentru atac. Poate ăsta este motivul pentru care nu am reușit să termin niciun joc Hitman. În schimb, de asta imi place The Last of Us Part II, pentru că nu mă forțează să o iau de la capăt dacă am fost dat de gol, jocul îmi zice doar deal with it.

Per total, jocul mi se pare că oferă o balanță bună de action/stealth, explorare/shooting.

  1. Experiența cinematică

The Last of Us Part II este genul de joc care îmi place foarte mult, un single player 100% construit ca o experiență cinematică. Povestea și personajele ocupă un rol primordial, iar mixul dintre gameplay și cutscene-uri este foarte bine făcut. Iar TLOU Part II îndeplinește toate aceste caracteristici. Jocul arată excelent și despre anumite aspecte tehnice am vorbit în review. Atenția la detalii este mare și trecerile de la gameplay la cut scene-uri este aproape insesizabilă.

  1. Setări/dificultate

Am terminat jocul pe nivelul de dificultate moderate și mi se pare că a fost un nivel bun pentru o primă parcurgere a jocului. A fost îndeajuns de challenging, fără să devină frustrant. Am găsit destul de multe resurse, încât să nu îmi răpesc din plăcerea de a împușca un „infected” de mai multe ori. În același timp, parcă mi-aș fi dorit să fie ceva mai letal împușcatul, dar asta se rezolvă pe un nivel de dificultate mai ridicat.

Apropo de asta, mi-a plăcut că-ți poți seta propriul nivel de dificultate custom (vrei să fii mai vulnerabil, dar și să găsești mai multe resurse și aliații să te ajute mai mult în luptă? se poate). Practic, nu ești obligat să alegi nivelul de dificultate cel mai ridicat și să suferi pe toate planurile.

Rămânem la setări și vă spun că jocul are multe opțiuni în ceea ce privește accesibilitate. Naughty Dog oferă mult ajutor personelor cu deficienze de auz sau de văz și le oferă posibilitatea de a juca jocul. Mai multe detalii despre asta puteți vedea aici.

Un ultim lucru pe care vreau să-l menționez aici este faptul că jocul este foarte user friendly. Ești salvat des și dacă vrei să dai load o poți face, fără să pierzi mult timp. De asemenea, poți alege restart encounter daca ai greșit ceva și vrei să iei de la capăt.

  1. Povestea

Povestea poate că nu va fi pe placut tuturor. Chiar Neil Druckmann, directorul jocului, a declarat că probabil povestea nu va plăcea la toată lumea. Dar ce pot adăuga eu este faptul că toți vor putea fi de acord că este spusă într-un mod foarte corect.

Jocul explorează teme precum durerea, vinovăția, răzbunarea și regretul. Este o poveste în care nu avem eroul clasic, dar nici antagonistul obișnuit. Naughty Dog a încercat și a reușit, în opinia mea, să umanizeze oponenții lui Ellie, indiferent că vorbim de un NPC într-o zonă din joc sau de un NPC important.

Pe acest subiect am de gând să scriu mai multe, o analiză, poate, după ce trece o perioadă de la lansare, ca toată lumea să aibă o șansă să termine jocul și să-și facă o părere.

  1. Level design

Mi-a plăcut foarte mult cum a fost construit jocul. După cum ziceam și la secțiunea despre gameplay. The Last of Us Part II îți lasă o oarecare libertate de mișcare atunci când trebuie să parcurgi harta. Nu este un joc open world unde te duci unde te taie capul, ci unul semi-deschis unde ai mai multe căi pe care le poți lua.

De asemenea, lumea este construită într-un mod în care nu m-a plictisit să cotrobăi după fiecare ușă, să caut resurse a devenit ceva distractiv. Și nici acum în a doua parcurgere pe modul New Game Mode+ (cu dificultate crescută și cu echipamentul din prima parcurgere) nu m-am plictisit să caut resurse și obiecte ascunse. Dimpotrivă, acum le caut și mai abitir pentru că am nevoie de fiecare glonț, fiecare cârpă sau sticlă de alcool, ca să fac față adversarilor care mă așteaptă.

Dacă nu l-ai cumpărat deja, îl poți achiziționa de aici. The Last of Us Part II este disponibil exclusiv pentru PlayStation 4.