ASUS anunță plăcile grafice AMD Radeon RX 6600 XT

Browse By

ASUS a anunțat plăcile grafice ROG Strix și ASUS Dual AMD Radeon RX 6600 XT, care utilizează arhitectura de gaming AMD RDNA 2.

Arhitectura AMD RDNA 2 și-a dovedit eficiența în întreaga linie de produse de înaltă performanță AMD Radeon RX 6000. Cele mai recente plăci grafice ROG Strix și ASUS Dual AMD Radeon RX 6600 XT de la ASUS oferă facilitățile de ultimă generație ale arhitecturii AMD RDNA 2 pentru performanțe extrem de rapide în cele mai competitive titluri ale momentului și experiențe fluide în titlurile AAA cu grafică realistă.

ROG Strix și AMD Radeon RX 6600 XT

Placa grafică ROG Strix AMD Radeon RX 6600 XT dispune de patru conducte de căldură și o placă mare pentru a îndepărta căldura de la GPU și de la memoria GDDR6. Aceste conducte trec printr-un radiator cu suprafață mare care favorizează schimbul rapid de căldură, obținându-se temperaturi scăzute și cele mai mari frecvențe posibile.

O pereche de ventilatoare cu cel mai recent design Axial-tech antrenează un debit mare de aer prin radiator fără a crește nivelul de zgomot. Acest echilibru fin este obținut printr-un număr mai mare de pale, butuci mai mici de ventilator, prin designul palelor și al inelelor barieră crestate care optimizează fluxul de aer prin radiator, direcționând în mod silențios aerul acolo unde este necesar.

Entuziaștii pot optimiza și mai mult performanța cu două profiluri diferite de ventilator și de putere, folosind comutatorul Dual-BIOS de pe placă. Modul de performanță oferă un flux de aer mai mare, cele mai mari frecvențe și cel mai bun potențial de overclocking. Modul silențios permite o curbă mai puțin agresivă a ventilatorului care menține performanțele ridicate. Un mod 0dB în ambele profiluri le permite ventilatoarelor să se oprească complet menținând nivelul de zgomot cât mai scăzut posibil atunci când nu rulează niciun joc.

Carcasa prezintă accente îndrăznețe, unghiulare, reliefate cu textul ROG în stil cyberpunk. Placa din aliaj de pe spate se întinde pe toată lungimea produsului, fiind de asemenea decorată cu o grafică ROG. Un accent Aura RGB de pe marginea stângă a plăcii lasă să strălucească LED-urile RGB adresabile de dedesubt.

ASUS Dual AMD Radeon RX 6600 XT

La fel ca ROG Strix, placa ASUS Dual AMD Radeon RX 6600 XT utilizează 2 ventilatoare Axial-tech pentru a conduce aerul rece printr-un radiator cu o suprafață mare. Ventilatoarele pot fi setate să se oprească atunci când placa nu este exploatată, fiecare utilizând rulmenți cu bile dubli pentru o durată lungă de viață.

ASUS Dual AMD Radeon RX 6600 XT are o carcasă cu un design cu accente negre și argintii, texturi contrastante și tăieturile geometrice. Placa din aliaj de pe spate acoperă toată lungimea produsului, întărind PCB-ul și adăugând, de asemenea, un element estetic cu grafică ASUS. Tehnologia de asamblare Auto-Extreme, utilizată pentru întreaga gamă de plăci grafice ASUS, asigură că fiecare componentă este poziționată cu precizie și lipită curat pentru o durată lungă de funcționare fiabilă.

Specificațiile ROG Strix AMD Radeon RX 6600 XT OC și Dual AMD Radeon RX 6600 XT OC:
– AMD Radeon™ RX 6600 XT GPU
– Memorie 8 GB GDDR6
– Interfață PCIe® 4.0
– o ieșire nativă HDMI® 2.1
– 3 ieșiri native DisplayPort™ 1.4a