Asus ROG Claymore II și ROG Gladius III, disponibile în România

Browse By

ASUS Republic of Gamers (ROG) anunță disponibilitatea tastaturii de gaming ROG Claymore II și a seriei de mouse-uri de gaming ROG Gladius III. Lansate la CES 2021, aceste periferice de ultimă generație au fost proiectate pentru controlul superior în jocuri, conferind un avantaj tactic în jocurile online și în titlurile „esports”.

Ce este interesant la ROG Claymore II este faptul că poate fi utilizată ca tastatură TKL 80% de sine stătătoare sau ca tastatură completă 100% , cu numpad-ul atașat pe latura din dreapta sau pe cea din stânga, în funcție de preferințele individuale. Comparativ cu modelul anterior, Claymore II a adoptat un nou design de tip „slot in”, pentru a oferi numpad-ului detașabil o conexiune mai sigură și mai robustă cu tastatura. De asemenea, tastatura oferă elemente utile precum tastele care se pot personaliza, o rotiță pentru controlul volumului și un suport pentru încheieturi detașabil, pentru o tastare mai confortabilă.

ROG Claymore II poate fi dotată cu switch-uri opto-mecanice ROG RX Blue sau RX Red. Designul facilitează întârzieri aproape zero la înregistrarea semnalelor pentru a asigura o activare instantanee în momentul în care o tastă este apăsată. Tija cu profil pătrat și mecanismul de stabilizare X stabilizer lucrează în tandem pentru a oferi apăsări consistente și fără clătinări ale tastelor. Durată de viață ar fi de până la 100 de milioane de apăsări.

ROG Claymore II oferă un timp de răspuns de 1 ms atât în modul cu cablu cât si în cel radio wireless 2,4 GHz, venind la pachet cu un cablu USB C și un adaptor USB C la USB Type A. Lățimea de bandă mare a interfeței USB C permite utilizatorilor să încarce rapid tastatura sau să conecteze un alt dispozitiv prin intermediul portului „passthrough” din spatele tastaturii.

Tastatura ROG Claymore II nu are încă un preț oficial, însă eu am găsit-o la un magazin din România la 1413 lei, dar ar putea fi doar un preț de placeholder.

ROG Gladius III Wireless este dotat cu conectivitate triplă prin intermediul conexiunii radio ultra-rapide în banda de 2,4 GHz, a conexiunii Bluetooth LE cu consum redus sau a unui cablul USB. Utilizatorii au astfel flexibilitatea de a selecta modul care se potrivește cel mai bine cu scenariul de utilizare. Tehnologia de împerechere rapidă prin Bluetooth le permite utilizatorilor să comute între trei dispozitive prin intermediul butonului Pair.

Senzorul optic lucrează la rezoluții în gama 100 – 26.000 dpi cu o deviație de 1%. Mouse-urile vor putea urmări impecabil mișcarea la viteze de până la 400 de inchi pe secundă (ips) și o accelerație de 50 g. Senzorul optic oferă, de asemenea, o rată de eșantionare de 1.000 Hz atât în modurile wireless 2,4 GHz, cât și în cel cu cablu, pentru un răspuns fără latențe. Utilizatorii pot salva până la 5 profiluri în memoria internă a mouse-ului.

Switch-urile mecanice folosesc așa-numitul „debouncing” (înregistrare precisă a fiecărui semnal) pentru activarea butoanelor, ceea ce de obicei rezultă în latențe ale click-urilor. Gladius III are un design unic al butoanelor cu un mecanism pivotant cu distanță zero între buton și switch, pentru a permite o activare instantanee.

Grație designului Push Fit Switch Socket II utilizatorii pot să schimbe „la cald” tradiționalele switch-uri mecanice cu 3 pini și cele mai recente micro comutatoare optice Omron cu 5 pini. Întrucât comutatoarele variază în privința senzației oferite și a caracteristicilor, inovatorul design al soclului le oferă utilizatorilor flexibilitatea de a selecta comutatorul care se potrivește cel mai bine cu stilul lor individual de joc. Soclul consolidat reduce, de asemenea, clătinările, pentru a oferi click-uri consistente ale butoanelor.

ROG Gladius III are marcaje ROG gravate cu laser și iluminate RGB pe panoul lateral și este echipat cu un cablu ROG Paracord și cu piciorușe de mouse cu margini rotunjite fabricate 100% din Teflon (PTFE), pentru a asigura o alunecare rapidă și lină.

Mouse-ul Asus ROG Gladius III l-am găsit în magazine la un preț între 450 și 500 de lei.