Review SRS-XB13 – boxa portabilă Sony pe care să o iei cu tine în vacanță

Browse By

Sony SRS-XB13 (vai, dar ce nume melodios) este o boxă wireless bluetooth pe care să o iei cu tine în vacanță, fie că te duci la mare sau într-o drumeție la munte. În același timp, aș putea spune că este și un companion bun pentru acasă.

Am folosit una mai bine de o săptămână și acesta este review-ul meu pentru Sony SRS-XB13.

În primul rând, este o boxă micuță, dar cu un sunet mare. Vorbim de o boxă de 9 centimetri înălțime și o grosime de cam 8 centimetri. Are o formă cilindră rotunjită, așa ca un butoiaș cu un grilaj în partea de sus și un radiator în partea de jos. O curea se poate prinde pe lateral sau se poate da jos dacă dorești. Astfel, e foarte ușor să agăți boxa Sony de un ghiozdan sau la bicicletă. Într-o parte avem cinci butoane: unul pentru pornire, altul pentru bluetooth și pairing, unul pentru controlul muzicii și două pentru volum. Apoi lângă este ascuns sub un capac de silicon și portul de încărcare UBS-C. Este ascuns pentru ca boxa să fie rezistentă la apă și praf. Are rating IP67 deci nu ar trebui să-ți faci griji dacă o scapi în apă sau în nisip.

Este realizată dintr-un plastic rezistent și de calitate. De asemenea, SRS-XB13 cântărește și destul de puțin (253 de grame) și nu o să te deranjeze să o cari. După cum este evident din imagini, boxa aflată la test este galbenă, însă există o varietate mare de culori pentru Sony SRS-XB13 și ai putea să o cumperi pe negru, albastru, gri, roz sau albastru. Deci ceva pentru toată lumea.

Boxa portabilă Sony este micuță, dar am rămas plăcut surprins de calitatea sunetului emis, dar și de volumul de care este capabilă. Poți să ții o mică petrecere cu una singură, însă mai ai posibilitatea adăugării unei a doua unități pentru sunet stereo. Seria aceasta de boxe este cunoscută pentru bas și XB13 nu dezamăgește la acest capitol. Boxa Sony Extra Bass are un radiator pasiv ce funcționează cu un difuzor cu gamă completă pentru a amplifica tonurile joase și basul. Dacă o ții pe birou și bagi o melodie cu bass proeminent la maximum o să simți că biroul vibrează ușor. Eu am conectat-o la telefon și laptop și totul a funcționat bine. Te poți plimba prin casă cu boxa cu telefonul în altă cameră și conexiune nu s-a întrerupt.

Calitate sunet Sony SRS-XB13

SRS-XB13 are bluetooth 4.2 și are o distanță maximă de comunicare de 10 metri. Codecurile suportate nu sunt cele mai de înaltă calitate, vorbim de SBC și AAC, dar muzica în regim de streaming se aude bine, la fel și filmele de pe Netflix. Cum ziceam, poți să o ții în casă, la baie pentru dușuri muzicale sau să o iei cu tine. Se încarcă cu un cablu USB-C, iar durata de viață este de până la 16 ore, ceea ce este destul de bine, zic eu.

Boxa bluetooth Sony XB13 încorporează și tehnologia Google Fast Pair, care face posibilă conectarea smartphone-ului sau a tabletei compatibile cu sistemul de operare Android în numai câteva secunde. Tot ceea ce trebuie să faceți este să porniți boxa și smartphone-ul din apropiere va solicita conectarea. Am rămas surrins de cât de ușor se face conexiunea. Boxa are și un microfon încorporat care nu sună grozav, dar este decent. Deci dacă ascultai muzică în timp ce spălai vasele poți răspunde la apel, folosindu-te de boxă.

Singurele puncte minus pe care le văd la această boxă sunt: faptul că acel plastic pare că s-ar zgâria ușor, deci după o utilizare îndelungată s-ar putea să nu arate la fel de bine și lipsa unei mufe de căști. Mi-ar fi plăcut să o poți conecta și la un desktop, dar acest punct nu va fi valabil pentru toată lumea.

Sony SRS-XB13 are un preț recomandat de 294 de lei, adică unul destul de mare, în opinia mea. Vestea bună este că la mulți retaileri de la noi o găseti la sub 200 de lei. Atunci eu zic că merită dacă ai nevoie de o boxă bluetooth pentru grădină, piscină, drumeții sau pentru acasă.