Motivele pentru care Assassin’s Creed Valhalla ar putea fi foarte bun

Browse By

Astăzi scot iveală câteva lucruri, elemente prin care Assassin’s Creed Valhalla este diferit de alte titluri din serie și de ce are potențialul de a fi cel mai bun joc Assassin’s Creed de până acum

Eivor

În primul rând să vorbim despre acțiune și protagonist. În Odyssey, Ubisoft ți-a permis să alegi între Alexios și Cassandra și avea sens și din punct de vedere narativ. De data aceasta, protagonistul este Eivor, însă acesta poate fi bărbat sau femeie. Mai mult, de-a lungul jocului vei putea schimba sexul protagonistului. Asta va fi posibil datorită animusului. Nu cunosc mai multe detalii în acest moment, dar va fi interesant că poți să schimbi când te plictisești.

De asemenea, în joc va exista un grad de personalizare foarte mare al personajului. Pe lângă schimbarea de arme și armuri, vei putea schimba coafiurile, tatuajele protagonistului. Și pentru că ești un viking, poți să porți o armură, dar să nu o vezi și să-ți arăți tatuajele cu care te mândrești.

Clanul

Acțiunea are loc, în principal, în Marea Britanie, însă probabil vom vedea părți Norvegia/Danemarca sau una dintre țările nordice. De asemenea, vom putea vizita și tărâmuri mitice, însă nu știm prea multe despre asta deocamdată. Revenind, cum ești un viking aflat în aventură, nu o să fii singur, cum erai în titlurile anterioare, ci vei avea propriul tău clan cu care să mergi la luptă.

Astfel, aportul AI-ului prietenos este mult mai mare în Assassin’s Creed Valhalla decât în alte titluri. Vei putea face raiduri alături de ei și vei cuceri cetăți.

World building

În ton cu povestea și istoria, în Valhalla vei vrea să cucerești tărâmul britanic și ai vrea să-ți faci și tu o viața acolo. Drept urmare, vei putea să-ți faci propria așezare. Vei începe cu câteva corturi, apoi vei putea construi clădiri ce vor avea funcții specifice. La bărbier te duci să-ți personalizezi protagonistul, la cartograf vei primi hărți cu comori și așa mai departe. În plus, vei putea să-ți înfrumusețezi așezarea cu statui și cu copaci.

Misiuni secundare

Pentru acest joc, Ubisoft a eliminat structura de misiuni secundare. Și mi se pare o idee foarte bună. Doar nu ai venit să invadezi un tărâm străin doar ca să aduni trei surcele pentru cineva, în schimbul unui argint. Drept urmare, jocul are world events, adică niște puncte colorate pe hartă ce-ți indică faptul că acolo vei putea găsi o comoară sau că s-ar putea ca altceva să se întâmple. Și este în ton cu motivul jocului, explorarea. În plus, aceste world events sunt total opționale și poți face doar misiunile principale.

Alte patru motive pentru care Assassin’s Creed Valhalla poate fi cel mai bun joc din serie

Combat

Când spui viking te gândești la lupte sângeroase, iar Ubisoft știe asta și pentru acest titlu a implementat un sistem de luptă ceva mai visceral și mai puternic. Vei vedea decapitări, retezări de membre și cut-scene-uri dureroase. Vei putea folosi tot felul de arme de la săbii, topoare, sulițe sau scuturi și le vei putea folosi în ambele mâini, chiar și două scuturi (nu știu de ce ai vrea așa ceva). De asemenea, a fost implementat un sistem de stamina, astfel, atunci când folosești atacuri grele sau când te ferești consumi o parte din ea, ceea ce face să introducă un grad de strategie în luptă și nu te vei putea rostogoli la nesfârști de atacuri.

Tot aici vreau să mai menționez faptul că viața nu se regenează automat, ci va trebui să consumi alimente ca să faci asta. Deci în lupte cu boșii trebuie să te asiguri că ai merinde la tine. Să mai muști dintr-un măr după ce ți-o iei în freză.

Stealth

Seria, de-a lungul anilor, s-a îndepărtat de stilul stealth de la început, iar asta a supărat anumiți fani, însă pe mine nu m-a deranjat asta pentru că prefer un joc de acțiune. În Valhalla accentul cade pe acțiune, însă vor exista și momente de stealth, mai ales în zonele unde nu ești binevenit și trebuie să te furișezi prin mulțime pentru ca pazinici să nu te vadă.

Corabia vikingă

Nu putea fi un joc despre vikingi fără celebrele corbăbii drakkar, ce au reprezentat cheia expansiunii vikinge. În joc vei putea folosi corabia să explorezi pământurile britanice, reprezintă un mijloc de transport rapid, poți face raiduri de pe corabie. Și există și un mod cinematic și îți poți ordona vikingilor să cânte sau să spună povești în timp ce admiri peisajele britanice.

Activități secundare

Assassin’s Creed Valhalla vine și cu câteva activități secundare cu care să-ți petreci timpul. Poți să faci concursuri de băut cu alți vikingi, concursuri de insulte în rime, poți pescui și există chiar și un joc, ce pare a semăna cu table.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile care cred eu că vor face ca acest joc să se simtă diferit de altele din serie. Mai departe, eu sper la o poveste interesantă și abia aștept să descopăr lumea virtuală a vikingilor, mai ales că sunt la zi cu serialele Vikings și The Last Kingdom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *