REVIEW The Outer Worlds: Peril on Gorgon

Browse By

Peril on Gorgon este primul DLC pe care jocul Outer Worlds îl primește și este unul care m-a lăsat să-mi doresc mai mult.

Obsidian, studioul din spatele jocului, promite că acesta este primul DLC și poate fi cumpărat pentru 14,99 de euro sau pentru 24,99 de euro (pachet ce va include și următorul DLC). Pentru a putea juca Peril on Gorgon ar fi trebuit să joci deja The Outer Worlds (review-ul jocului îl poți citi pe start-up.ro) și să fi terminat misiunea principală de pe planeta Monarch (adică undeva la mijlocul campaniei principale).

Eu am reluat jocul de la o salvare înainte de final, unde aveam level 27. Apoi am primit un pachet misterios care conținea un mesaj pentru mine. În acel mesaj vocal erai chemat pe o planetă numită Gorgon, un loc unde s-a întâmplat o tragedie și după urma căruia ai putea câștiga mulți bani.

Nu vreau să intru în detalii legate de poveste, dar pot să spun că este una plină de mister, ce ți se dezvăluie treptat, iar la final ai parte și de un mic twist. Nu avem de-a face cu un roman, ci cu o proză scurtă. Este o poveste serioasă, însă în stilul Outer Worlds este plină de umor.

La nivel de gameplay nu există schimbări dramatice. Se crește level-cap-ul deci vei putea să avansezi și mai mult în nivel și se adaugă noi arme cu care poți să experimentezi. Gorgon este o planetă frumoasă și misterioasă unde vei întâlni inamici, dar și creaturi fioroase. Mi-am luat companionii la drum și am pornit în misiune. Eu am terminat toată treaba în cam cinci ore și jumătate, însă recunosc că nu am explorat fiecare locșor și am folosit fast travel și sprintul peste tot pe unde am putut.

Pornind misiunea cu un personaj de level mare, Peril on Gorgon pe normal nu mi-a prezentat nicio dificultate și a trebuit să cresc nivelul la hard. Atunci mai putea muri dacă nu eram atent. Acțiunea nu te ține doar pe Gorgon și te duce și pe alte planete.

Mi-a plăcut cum s-a dezvoltat povestea, dar felul în care am ales eu să o termin (bineînțeles că există mai multe finaluri) nu a fost extrem de satisfăcător. Punctul culminant a fost mai mult un fâsâit. Ce mi-a plăcut este faptul că mi-a adus aminte de cât de bun a fost The Outer Worlds, cât de mult mi-a plăcut scriitura și nici partea de shooting nu este prea rea, mai ales dacă alegi să folosești slow-motion-ul.

Per total, Peril on Gorgon e ca un desert la o cină sățioasă. Mi-aș fi dorit mai mult, dar mă mulțumesc și cu ce am primit pentru că mi-a plăcut. Îl recomand celor cărora le-a plăcut primul joc, însă dacă vreți mai mult așteptați să apară și al doilea DLC și să le jucați unul după altul.