Cum verifici calitatea la care sunt redate filmele și serialele pe Netflix

Browse By

Netflix are mai multe tipuri de abonament, iar cel mai scump îți oferă posibilitatea de a urmări conținut de pe mai multe dispozitive și la o calitate 4K. Dar de unde știi că filmul pe care-l vezi la televizor este la rezoluție 4K?

Ai putea spune că se poate observa cu ochiul liber, însă nu întotdeauna poți observa asta. Din păcate, Netflix nu-ți dă opțiunea de a selecta calitatea video a unui serial sau al unui film, la fel cum ai pe YouTube și nici nu-ți oferă un indicator clar în ceea ce privește rezoluția la care urmărești o producție.

Din fericire, Netflix are îți oferă o posibilitate de a vedea dacă dispozitivul, internetul sunt suficient de performante pentru ca serviciul să facă streaming la rezoluție 4K.

Cum îți dai seama că vezi filme și seriale Netflix la rezoluție 4K

Există o serie de clipuri numite Test Patterns pe Netflix formată din mai multe episoade ce sunt redate la o anumită calitate 4K 59 fps, 4K 60 fps, Full HD, 1440p și așa mai departe.

Alegi clipul, în cazul de față 4K 60 fps, apoi te uiți în partea din dreapta sus unde-ți este indicată rezoluția la care acel clip este redat. S-ar putea ca nu imediat Netflix să indice 4K, ci o rezoluție mai mică, apoi să se stabilizeze la 4K.

Netflix recomandă o conexiune de cel puțin 25 Mbps pentru vizionarea de filme 4K. Deci asta este minimum pentru un 4K. Bineînțeles, este util dacă în setările contului selectezi calitatea redării la „înaltă”.

Sistemul nu este perfect deoarece conexiunea wireless variază și poate nu tot timpul ai o viteză de internet capabilă pentru a susține redarea conținutul 4K în regim de streaming.

Poate unii dintre voi știați că puteați face alta, poate alții nu, dar măcar este un indicator al felului în care este redat conținutul și să nu te trezești că plătești pentru pachetul 4K, dar tu nu ai un router capabil pentru așa ceva. Apropo de router, îți recomand Mercusys MR50G pe care l-am testat recent, am fost plăcut impresionat de el și faci streaming UHD fără probleme cu el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *