Browse By

Recapitularea poveștii din The Last of Us: ce trebuie să știi

The Last of Us Part II se apropie repede de lansare și mulți dintre noi sunt nerăbdători să-l încerce. Totuși, înainte cred ca ar fi cazul să facem o recapitulare a poveștii.

Înainte să continuăm povestea în partea doua, cred că ar fi bine să ne uităm în trecut și să vedem prin ce peripeții au trecut Joel și Ellie. Evident, SPOILERS.

Povestea din The Last of Us

The Last of Us începe cu Joel și fiica lui, Sarah, acasă uitându-se la televizor. Merg la culcare și în mijlocul nopții telefonul sună și Tommy, fratele lui Joel, era agitat și le spune că se întâmplă ceva ciudat. Joel se confruntă cu prima persoană infectată, un vecin, iar apoi Tommy vine să-i ia și să iasă din oraș.

Sunt implicați într-un accident și forțați să meargă pe jos, în timp ce se feresc de persoanele infectate cu un virus care-i face să fie foarte violenți. Joel fuge cu Sarah în brațe, iar pe urmele lor se află acești zombie, să zicem. Un soldat îi salvează, însă apoi primește ordin să-i împuște, în cazul în care și ei erau infectați. Soldatul trage și o împușcă pe Sarah. Joel e salvat de Tommy.

Se face o trecere în timp și îl vedem pe Joel la 20 de ani după ce acel virus a infectat toată lumea. Lucrează alături de o femeie pe nume Tess și fac tot felul de deal-uri. Unul nu iese cum trebuie și Marlene, liderul grupului Fireflies, le promite arme dacă în schimb transportă ceva grupării Fireflies.

Acel ceva este o fată pe nume Ellie, care fusese mușcată și infectată cu noul virus în urmă cu trei săptămâni, însă ea nu manifesta simptome și nici nu se transformase într-o creatură fără creier. Marlene credea că sângele ei putea fi folosit pentru a găsi un antidot, un vaccin.

Joel, Tess și Ellie continuă către sediul grupării, iar când ajung acolo descoperă că toată lumea a murit. Tess dezvăluie că și ea a fost mușcată și rămâne în urmă să înfrunte armata în timp ce Joel și Ellie se duc către altă locație, unde l-ar găsi pe Tommy, ce fusese membru al Firefllies.

Pe drum trec prin tot felul de peripeții și se întâlnesc și cu doi frați: Sam și Henry. Cei patru merg împreună spre locul unde l-ar putea găsi pe Tommy. Sam a fost mușcat și o atacă pe Ellie, iar Henry este nevoit să-și ucidă fratele, apoi se sinucide.

Dau de Tommy și Joel îl roagă să o ia pe Ellie și să o ducă la Fireflies. Tommy refuză inițial, dar se răzgândește după ce așezarea este atacată de bandiți. Între timp, Ellie fuge pe un cal, iar cei doi frați o găsesc și Joel și Ellie își continuă aventura.

Ajung la o universitate din Colorado, unde laboratorul grupării ar fi trebuit să fie, însă universitatea era abandonată. Fireflies se mutase la Salt Lake City.

Finalul jocului

Sunt atacați de bandiți și Joel este rănit, iar Ellie îl duce la un mall, sperând să găsească antibiotice. Cu Joel pe bară, Ellie se duce singură să caute medicamente și îi întâlnește pe James și David.

Cei doi le-au ordonat oamenilor de la universitatea din Colorado să-i atace pe Ellie și Joel și vor să afle de la Ellie unde este Joel. Ea reușește să-i dea medicamentele, însă apoi este prinsă de David, iar Joel este nevoit să atace această grupare să afle ce s-a întâmplat cu Ellie.

David dezvăluie că sunt canibali și că Ellie este următoarea lor masă. Ea reușește să scape, dar David e pe urmele ei. Într-un final, el o prinde și aproape o ucide, însă Ellie ajunge la o machetă și-l lovește cu sete de mai multe ori.

Joel ajunge imediat după și apoi cei doi reușesc să găsească tabăra Fireflies din Salt Lake City. Acolo, Marlene îi dezvăluie lui Joel că Ellie nu va supraviețui operației.

Joel nu este de acord și face tot posibilul să o scape de acolo, iar în proces o omoară și pe Marlene.

Ellie se trezește mai târziu, în timp ce era cu Joel în mașină, și întreabă ce s-a întâmplat, iar el îi spune că Fireflies nu mai caută un antidot și că nu mai au nevoie de ea.

La final, Ellie îl face pe Joel să promită că nu minte în legătură cu Fireflies și cei doi merg spre tabăra lui Tommy.

Ce se întâmplă în partea a doua

The Last of Us Part II continuă acțiunea din primul joc și îi regăsim pe Ellie și Joel, la cinci ani după călătoria prin Statele Unite, în Jackson, Wyoming unde duc o viață liniștită.

Bineînțeles, un eveniment violent distruge această pace, iar Ellie pornește într-o călătorie de răzbunare. Vom afla cât de curând ce se întâmplă mai departe deoarece jocul se lansează pe 19 iunie.