Browse By

Cum poate copilul tău să învețe programare gratis și să fie și distractiv

Limbajele de programare sunt numeroase și folosite pentru a construi aplicații, programe sau jocuri. Programarea devine din ce în ce mai importantă, iar copilul tău ar fi bine să învețe să scrie cod mai devreme decât mai târziu.

Este clar că ne îndreptăm către o societate tot mai tehnologizată și că angajații, fie ei din departamentul de HR sau din departamentul de marketing, trebuie să devină fluenți în tehnologie. Inteligența artificială, 5G-ul sau IoT-ul vor schimba lucrurile într-un mod cât se poate de profund, iar la baza tuturor acestor tehnologii stă programarea.

De aceea este important ca viitoarele generații să învețe programare sau măcar să știe „cu se mănâncă” așa ceva. Totuși, domeniul este abstract și poate fi dificil. Din fericire, apar tot mai multe metode distractive prin care poți să pricepi elementele programării.

Cum să înveți programare cu jocuri video

Cel mai eficient mod este cel al jocului și de aceea și Ubisoft lansează jocul Rabbids Coding, a cărui menire este să te învețe bazele programării. Titlul este pentru PC și este gratuit în Uplay, magazinul de jocuri al Ubisoft.

În Rabbids Coding iepurii nebuni invadează o navă extraterestră și fac multă mizerie. Jobul jucătorilor este să scape de iepuri, introducând comenzi de programare în sistemul de operare al navei spațiale. Jocul este potrivit pentru oameni de diferite vârste (recomandat mai ales pentru copii de peste 7 ani) care vor să învețe bazele programării și logica algoritmică.

Rabbids Coding are 32 de niveluri și de-a lungul jocului vei învăța comenzi de programare, să folosești bucle și condiții secvențiale. Jucătorul trebuie să optimizeze programul și să încerce să scrie un cod cât mai scurt și mai eficient.

Dacă vrei să încerci jocul tot ce trebuie să faci este să-ți faci un cont pe Uplay și să-l descarci de acolo pe PC.

Sigur, există și alte metode de învățare și alte jocuri prin care înveți linii de cod și bazele programării. Un alt exemplu în acest sens este CodeCombat.

Google face disponibil unealta de scris cod Grasshopper gratuit și pentru desktop. Clientul web poate fi accesat de orice și acolo poți învăța să scrii cod fără să te simți copleșit de informațiile primite.

Alte resurse pe care le poți folosi sunt Mimo, Hopscotch, Py, Encode sau Programming Hero

Have fun și spor la cod!