Browse By

Asus lansează două plăci de bază de gaming pentru procesoarele Ryzen

ASUS Republic of Gamers a anunțat sosirea plăcilor de bază ROG în format mic (SFF) ROG Crosshair VIII Impact și ROG Strix X570-I Gaming.

Crosshair VIII Impact și Strix X570-I Gaming sunt destinate pentru două tipuri distincte de utilizatori.

Crosshair VIII Impact este ideal pentru cei care doresc să împingă la limită cele mai recente procesoare Ryzen 3000 și memoriile. ROG Strix X570-I Gaming, prin contrast, este pentru gamerii care doresc să-și construiască un sistem de gaming Mini-ITX, completat cu toate caracteristicile esențiale ROG, performanță și overclocking.

Ambele plăci de bază sunt proiectate pentru a maximiza performanța procesoarelor Ryzen seria 3000, cu un număr mare de nuclee (HCC – high-core-count), în timp ce rămân reci grație unui radiator activ pentru modulul regulator de tensiune (VRM) și chipset.

Crosshair VIII Impact și Strix X570-I Gaming dispun de cea mai recentă arhitectură de alimentare VRM cu etaje de alimentare Infineon TDA21472 împerecheate, ce comută rapid curenții, în timp ce mențin o performanță termică bună.

Stând în fruntea seriei, etajele de alimentare Infineon TDA21472 dispun de RDSON redus pentru a scădea pierderile de comutație și conducție, îmbunătățind plaja termică generală. Ambele plăci de bază dispun de un design cu 8+2 etaje de alimentare, capabile să ofere până la 70 de amperi.

Într-un sistem SFF cu procesor HCC, răcirea și eficiența sunt esențiale pentru a preveni reducerea performanțelor. Atât Crosshair VIII Impact, cât și Strix X570-I Gaming dispun de radiatoare mari, plus două ventilatoare personalizate Delta Superflo estimate să dureze mai bine de 60.000 de ore – însumând foarte mulți ani de utilizare continuă în lumea reală.

Noile procesoare din seria Ryzen 3000 sunt concepute pentru a funcționa cu chipsetul X570 – primul chipset de desktop care pune la dispoziția consumatorilor conectivitatea PCI Express 4.0 din noua generație.

ROG Crosshair VIII Impact: Pachet mic și puternic cu încărcătură ATX

Crosshair VIII Impact și Strix X570-I Gaming au sloturi PCIe x16 și M.2 ce sunt cablate la PCIe 4.0, deschizând o nouă lume a performanțelor grafice și a stocării NVMe, fără a avea grija constrângerilor de bandă. Ambele plăci suportă, de asemenea, cel mai recent protocol Wi-Fi 6 (802.11ax) și pot pot transmite semnal wireless ultra-rapid de până la 2402Mbps (2.4Gbps).

Pentru viteze superioare de stocare, Crosshair VIII Impact vine în pachet cu o placă de extensie cu radiator, care permite ca două unități M.2 să fie conectate printr-o interfață SO-DIMM și să ajute la controlul termic al SSD-ului pentru performanță maximă. Crosshair VIII Impact valorifică, de asemenea, OptiMem III un format proprietar pentru traseul memoriilor modificat să îmbunătățească integritatea semnalului și zgomotul indus – permițându-le kiturilor de memorie să ruleze la latențe mai joase, tensiuni reduse și să opereze la frecvențe mai înalte.

Pentru un sunet de calitate, Crosshair VII Impact vine cu SupremeFX și DAC ESS® ES9023P pe o placă dedicată ce reduce interferențele, plus ROG Sonic Studio III pentru sunet surround captivant. Placa de bază oferă, de asemenea, numeroase funcții DIY, incluzând un panou I/O premontat, BIOS Flashback și conectori SATA înclinați.

Crosshair VIII Impact include și un conector dedicat pentru conectorii USB 3.2 Gen 2 ai panoului frontal, oferindu-le utilizatorilor acces facil la conexiunile USB Type-C™ (USB-C™) cu viteze de transfer de până la 10Gbps.

ROG Strix X570-I Gaming

Placa include conducte de căldură pentru radiatorul chipsetului îndreptate către ventilatoare, unde pot fi răcite în mod activ. VRM-ul găzduiește un radiator mare ce absoarbe practic toată căldura, împerecheat cu un ventilator care suflă în jos pentru a elimina rapid căldura. Sistemele nu oferă de obicei o răcire supradimensionată, dar Strix X570-I Gaming reușește să integreze un conector pentru pompa AIO alături de conectorul pentru ventilatorul carcasei.

Strix X570-I Gaming oferă ieșiri HDMI 2.0 și DisplayPort 1.4 pentru configurațiile home-theater și jocuri în confortul livingului, alături de același adaptor Intel Wi-Fi 6 cu suport Bluetooth 5.0 specific membrilor mai mari ai familiei ROG. Noua placă de bază include, de asemenea, două cabluri de extensie convenabile: unul pentru panoul audio frontal și un altul pentru butoanele power și reset.