Browse By

AMD lansează un competitor direct pentru GTX 1650 al Nvidia

AMD lansează o nouă serie de plăci video, Radeon RX 5500, care integrează arhitectura de gaming AMD RDNA pentru segmentul entry-level și astfel intră în competiție directă cu Nvidia GTX 1650.

Lineup-ul de plăci video lansare cuprinde Radeon RX 5500, care va fi disponibilă în sistemele desktop PC de la producători de top, precum și Radeon RX 5500M pentru laptop-urile de gaming.

Primele computere care vor avea integrate aceste plăci video vor apărea în acest sfârșit de an.

MSI va lansa primul laptop de gaming cu grafică Radeon RX 5500M la finalul acestei luni. HP și Lenovo plănuiesc să integreze plăci video Radeon RX 5500 pe sistemele high-end de tip desktop PC pe care le vor lansa în luna noiembrie. Acer va lansa sisteme desktop PC cu Radeon 5500 în luna decembrie a acestui an

Potrivit AMD, Radeon RX 5500 oferă o performanță-per-watt de 1.6 ori mai mare decât plăcile video Radeon lansate până acum, care sunt bazate pe arhitectura Graphics Core Next (GCN), precum și o performanță cu 37% mai bună, în medie, decât concurența directă, în ceea ce privește anumite titluri jucate la rezoluție Full-HD.

În timp ce Radeon RX 5500M oferă o performanță mai bună cu 30%, în medie, decât concurența directă.

Aceste două noi plăci video întețesc competiția din piață și ar trebui să le ofere gamerilor cu buget mai multe opțiuni atunci când aleg un laptop de gaming sau componente pentru a construi un PC de gaming 1080p.