Săptămâna în jocuri, ep 5: Hogwarts Legacy, mai multe FPS-uri în jocuri și Uncharted pe PC

Browse By

Salutare și bine ați venit la o nouă ediție a seriei săptămâna în jocuri. Eu sunt Florin și aici vom vorbi și discuta despre cele mai noi știri din gaming, despre lansări și jocuri gratis. Săptămâna asta ne distrăm cu vrăjitori, vulpițe, și ne pregătim de aventuri cu fantome și fantasy cu arme de foc. Hai să începem.

Jocuri gratis

Un free trial al jocului Diablo 2: Resurrected este disponibil acum pe Xbox. Trialul este disponibil în perioada 15 – 21 martie. În acest timp, jucătorii vor putea juca până la trei ore din joc, orice progres fiind transferat în cazul în care va fi achiziționată versiunea completă.

Tunic este un joc de action aventure inspirat de titlurile Zelda a fost primit bine de critici și este disponbil deja pe GamePass. Joci cu o vulpiță, care se trezește pe o plajă de nisip alb. Dintr-o perspectivă izometrică, te lupți cu inamici și explorezi dungeons. Jocul îți spune puține și lasă la latitudinea jucătorului în ce direcție să meargă și ce urmează să facă. 

Alt joc adăugat pe GamePass este Paradise Killer, o combinație de joc detectiv și nuvelă vizuală. Pare ciudățel, însă are note foarte pozitive pe Steam și ar putea fi de interes pentru tine.

Jocul gratis de pe Epic Games este In Sound Mind, un horror psihologic first person, cu puzzle-uri frenetice și lupte unice cu boși, conform descrierii acestuia. Pe steam are note puține, însă toate sunt foarte pozitive. Pe Metacritic are 75 de puncte din 100, ceea ce nu este rău de loc. Dacă ești fan horror atunci poate ar fi cazul să-l încerci.

Jocul românesc al săptămânii

Dacă tot am vorbit de Diablo la începutul acestui clip ce zici de un hack and slash făcut de români? Eternium este un titlu al studioului românesc DreamPrimer și în acest moment este gratuit și este disponibil în early access pe Steam, dar și pe Android și iOS. De fapt, titlul este cunoscut ca fiind unul mobile, deci s-ar putea să fii auzit de el deja găsindu-l prin Google Play Store, dar poate nu știai că este făcut de un studio românesc. Jocul are note bune și în magazinul Google cu 4,8 din 5 și ar trebui să-l încerci dacă ai chef de niște hack and slash pe telefon, tabletă sau PC.

Știri Gaming

Ieri a avut loc un State of Play pentru Hogwarts Legacy și am primit un clip de gameplay de 14 minute în care am văzut Hogwarts, am aflat mai mult detalii despre poveste, combat și explorare și pot să spun că sunt entuziasmat. Eu nu sunt fan Harry Potter. Sigur, am văzut filmele, dar nu mai mult de atât, însă Hogwarts Legacy pare chiar fun și un mod prin care orice fan Harry Potter poate să-și trăiască fantezia de a deveni vrăjitor. Jocul arată excelent, combatul pare spectaculos și fluid cu multe vrăji și mișcări, ai un sistem de upgrade și de personalizare a personajului bine pus la punct. Acum rămâne doar povestea să fie una de calitate și avem un joc bun. Vouă cum vi s-a părut? Veți juca Hogwarts Legacy când apare la finalul acestui an?

Remake-ul Dead Space va fi lansat la început de 2023, iar acesta va fi remasterizat cu ajutorului motorului grafic Frostbite. Remake-ul este dezvoltat de către Motive Studios, iar alături de acest anunț pentru data de lansare, Motive a prezentat și mai multe informații despre coloana sonoră, atmosferă și cum arată jocul. Nu simțeam nevoia pentru un remake la Dead Space, însă ar putea fi unul bun având în vedere că acest titlu este unul dintre cele mai bune jocuri de acest gen. 

Într-o postare pe Twitter, cei de la Respawn au împărtășit faptul că Apex Legends este gata de mobile și este în prezent disponibil pentru preînregistrare.

Ca și în cazul altor jocuri battle royale pentru mobil, precum Fortnite și PUBG: Battlegrounds, Apex Legends Mobile pare să fie o recreare 1:1 a jocului de pe console sau PC. Totuși, se pare că jocul va avea propriul său conținut exclusiv, inclusiv “noi legende pentru mobil” și hărți în premieră.Preînregistrarea pentru Apex Legends Mobile este disponibilă acum, dar numai pe dispozitivele Android.

AMD a anunțat FidelityFX Super Resolution (FSR) 2.0 și Radeon Super Resolution (RSR), care au ca scop obținerea unui randament mai mare de la plăcile video

FidelityFX Super Resolution este tehnologia de supraeșantionare de la AMD, care a fost lansată în iunie anul trecut ca un concurent al tehnologiei Deep Learning Super Sampling (DLSS) de la Nvidia. Spre deosebire de DLSS, care funcționează doar pe GPU Nvidia RTX, FSR este open-source și este compatibil cu plăcile grafice AMD și Nvidia. Însă rezultatele nu era la fel de bune ca cele obținute cu DLSS.

AMD menționează că FSR 2.0 va oferi o calitate a imaginii mai bună decât FSR 1.0 în toate cele patru moduri ale sale (Ultra Quality, Quality, Balanced și Performance). FSR 2.0 promite să concureze cu DLSS 2.0. 

Alături de FSR 2.0, AMD a anunțat și Radeon Super Resolution, care vă va permite să activați caracteristicile din FSR într-o varietate de jocuri care nu au deja suport nativ, oferind un plus de performanță.

FSR 2.0 nu are în prezent o dată de lansare, iar Radeon Super Resolution este disponibil deja ca parte a noului AMD Software: Adrenalin Edition driver.

Anul trecut, Google a anunțat planul de a aduce aplicațiile Android pe Windows, folosind o nouă aplicație Google Play pentru PC. Aplicația va deschide calea pentru ca jocurile Android să ruleze nativ pe PC-uri, fără a fi nevoie de un emulator. Versiunea beta pentru Google Play Games este acum disponibilă pe trei piețe – Hong Kong, Coreea de Sud și Taiwan. 

Printre jocurile care sunt deja acceptate de aplicație se numără Asphalt 9: Legends, Magic Rush: Heroes, Summoners War, War Planet Online și o serie de titluri care sunt disponibile doar în Asia. Google Play Games pentru PC va suporta control cu mouse și tastatură și “grafică optimizată” pentru ecrane mai mari. Toate jocurile vor suporta, de asemenea, cross-save cu smartphone-urile, astfel încât să puteți trece de la un telefon Android la PC fără a pierde progresul.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection se va lansa pe PC în iulie

O modificare recentă a unuia dintre API-urile Steam a dezvăluit, datele de lansare ascunse din spatele multor jocuri. Pe Steam, publisherii și studiourile pot seta o dată de lansare ascunsă pentru jocuri înainte de a fi anunțate public. Multe dintre datele de lansare afișate sunt date provizorii, dar există și unele legitime. 

Anul trecut, Sony a anunțat că va aduce Uncharted 4 și Uncharted Lost Legacy pe PS5 la începutul anului 2022, urmând ca o versiune pentru PC să fie lansată ulterior. În acest moment, Uncharted: Legacy of Thieves Collection este deja listată pe Steam, iar acum ni se dezvăluie că Sony intenționează să o lanseze pe 15 iulie.

Elden Ring este pe cale să devină o franciză. Publisherul Bandai Namco și dezvoltatorul FromSoftware au dezvăluit că Elden Ring s-a vândut în 12 milioane de copii în două săptămâni. Șeful Bandai Namco vorbește deja despre extinderea Elden Ring dincolo de jocuri video, deci poate o să vedem seriale, filme sau desene animate cu Elden Ring. Vânzările în Europa ale jocului au arătat că Elden Ring are cea mai bună lansare pentru un joc care nu face parte dintr-o serie existentă de la The Division de la Ubisoft în 2016.

Reviewerii au jucat primele două capitole din Ghostwire: Tokyo, iar impresiile sunt pozitive. Jocul fost lăudat pentru lumea open world, pentru sistemul de luptă și pentru atmosferă. Vom afla în curând cât de bun este jocul ce se lansează pe 22 martie pe PC și PS5.

OtherSide Entertainment a lui Warren Spector a încetat lucrul la System Shock 3 în 2019, a confirmat Spector într-un interviu recent cu GamesBeat. Anunțul pune capăt definitiv speranțelor că studioul lui Spector ar putea lucra la o continuare pentru System Shock. Proiectul System Shock 3 a fost anunțat pentru prima dată în 2015.

Următorul shooter gratuit 6vs6 PvP de la Ubisoft se apropie de lansare și își schimbă numele. XDefiant avea în titlu și numele Tom Clancy, însă acesta a fost eliminat. 

XDefiant este un shooter bazat pe facțiuni din jocurile Tom Clancy, precum Splinter Cell, The Division și Ghost Recon, însă acum studioul a dezvăluit că jocul va include facțiuni din afara jocurilor Clancy, ceea ce a dus la eliminarea numelui autorului din titlu. Totuși, Ubisoft nu a anunțat ce alte facțiuni ar putea apărea, dar mă gândesc la ceva din Assassins Creed? Jocul este testat în acest moment, însă Ubisoft nu a anunțat o dată de lansare pentru XDefiant.

Săptămâna trecută, Blizzard a confirmat că Overwatch 2 va intra în beta în aprilie, oferindu-le jucătorilor prima șansă de a experimenta meciuri PvP 5v5. Acum, înainte de primul val de invitații la beta, au fost dezvăluite cerințele de sistem ale jocului pentru PC. 

Cerințele de sistem pentru Overwatch 2 beta au crescut față de jocul original. Cu toate acestea, jocul este în continuare foarte accesibil, cu cerințe minime foarte jos.

Lansările săptămânii

Tunic a fost lansat și a fost primit bine de critici ce au lăudat lumea colorată și nivelul de dificultate. Tunic a fost descris ca o combinație dintre un joc de tip Souls și unul de tip Zelda. Pe Metacritic jocul are 87 de puncte din 100, iar 96% din criticii opencritic îl recomandă. L-am jucat și eu puțin pare interesant: îmi place lumea colorată, art designul, însă ar putea deveni frustrant din cauza lipsei de direcție. Voi l-ați cumpărat? Vă interesează?

Al doilea mare joc care s-a lansat a fost Stranger of Paradise Final Fantasy Origin și a primit review-uri destul de bune. Are 72 din 100 de puncte pe metacritic, în timp ce doar 56% dintre criticii open critic îl recomandă. Jocul a fost lăudat pentru sistemul de luptă distractiv, dar cu o poveste plictisitoare. Eu, personal, aștept sezonul de reduceri pentru a cumpăra Stranger of Paradise

Ce se lansează săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare va fi una aglomerată cu mai multe lansări importante. Pe 22 martie vine GhostWire Tokyo despre care amn vorbit deja și pe care vreau să-l joc. 

Expedition Zero (PC) 

Apoi pe 24 martie vine un joc indie numit Expedition Zero ce se lansează pe PC. Este un Survival horror și arată creepy și ca un joc de care mi-ar fi frică. Dacă ești curios poți să descarci un demo de pe Steam.

The Ascent (PS5, PS4) 

The Ascent, jocul lansat anterior pe PC și pe consolele Xbox, va ajunge și pe PS4 și PS5 pe 25 martie. Este un action shooter RPG cyberpunkish cu un look foarte mișto. L-am jucat pe GamePass, dar nu suficient de mult să-mi fac o părere concretă. Cât timp l-am jucat a fost fun și am apreciat în special estetica cyberpunk. 

Tiny Tina’s Wonderlands (PC, PS5, PS4, XSX/S, XB1) – March 25

Dacă niciunul dintre aceste jocuri nu ți-a stârnit interesul atunci pe 25 martie vin GhostWire: Tokyo, despre care am vorbit deja și pe care o să-l vreau să-l joc, iar în aceeași zi se lansează și Tiny Tina’s Wonderlands, adică Borderlands cu vrăji, într-o lume cu inspirație fantasy. Nu sunt neapărat fan Borderlands, însă dacă îți plac looter shooterele și voiai ceva diferit în acest gen atunci poate Tiny Tinas Wonderlands este pentru tine.