Garmin lansează ceasurile inteligente și robuste fenix 7 și epix

Browse By

Garmin International, Inc. anunță azi noua serie de ceasuri multisport, cu încărcare solară și GPS –  fēnix 7 – realizată pentru atleți și oameni de aventură. Noua generație de smartwatch-uri urmărește să îmbunătățească performanțele în orice moment al zilei, adăugând funcției precise a celor 5 butoane laterale, un ecran tactil, noi funcții inovative de antrenament și mapping desfășurat pe mai multe continente. 

”Suntem dedicați pasiunii atleților de a face performanță, încă de la introducerea gamei fēnix®, acum 10 ani, și ne menținem ferm misiunea de a aduce intrumente revoluționare la încheietura mâinii celor pentru care le creăm.”, spune Alexandru Moise, Sales & Marketing Manager Garmin România, Bulgaria, Ungaria și Moldova. ”fēnix® propune funcții avansate multisport și de antrenament, datorită metricelor ultra-precise, măsurătorilor indicilor de wellness și sănătate, toate într-un upgrade mult așteptat”, completează Alexandru Moise. 

Performanță și design 

Construit din materiale robuste, premium, precum titan și safir, seria fēnix® propune trei dimensiuni și a fost redesenată pentru durabilitate, cu anse ranforsate și protecții metalice pentru butoane. Butoanele de navigare sunt completate de comenzi tactile, pentru ușurință în utilizarea hărților, mesajelor și nu numai. Această interfață duală aduce intuitivitate și rapiditate în accesarea hărților topo, indiferent de context. În plus, cu introducerea modelelor Solare cu geam Safir, utilizatorii nu mai sunt nevoiți să aleagă între puterea încărcării alternative și sticla fără zgârieturi, precum în cazurile anterioare. 

Acest upgrade aduce beneficii și pentru încărcarea solară – o creștere de 200% a duratei de viață, în modul smartwatch, între fēnix 6 Solar și fēnix 7 Solar, datorită creșterii suprafeței ce captează razele solare. Astfel, modelul fēnix 7X poate oferi până la 5 săptămâni între încărcări, în modul smartwatch, sau 5 zile, în modul GPS. Cu fēnix 7X la încheietura mâinii, utilizatorul poate să parcurgă un traseu montan, să instaleze un cort sau să alerge după lăsarea întunericului, apelând la lanterna multi-LED integrată. Când ceasul este setat pe modul de alergare, lanterna se va sincroniza cu cadența, alternând între lumina albă și cea roșie, cu fiecare mișcare de braț, pentru a oferi vizibilitate alergătorului și celor ce se apropie. 

Antrenament avansat

Sportul poate trece la nivelul următor, de la cățărare montană, la rezistență. Instrumentele pentru optimizarea performanței includ:

  • Real-Time Stamina – pentru evitarea burnout-ului, Garmin a dezvoltat un sistem de monitorizare a efortului, în timpul alergării sau ciclismului 
  • Visual Race Predictor este o opțiune de coroborare a informațiilor din antrenamente anterioare, cu starea fizică actuală, pentru recomandări despre progresul personal 
  • Recovery Time Advisor ia în calcul, după antrenament, intensitatea și alți factori (stres, somn, activitate cotidiană) pentru a estima nevoia de repaos până la următoarea sesiune similară ca efort 
  • Daily Workout Suggestions – e un instrument practic ce se ghidează după preferințele și statusul de fitness al utilizatorului, cu scopul de a recomanda noi sesiuni de alergare sau pedalat.

Performanță și încredere

Seria fēnix® 7 aduce frecvența L5, pentru mai multă acuratețe în localizare, în zonele cu semnal extrem de slab GPS, pe lângă sistemele de navigație clasice Garmin. Toate ceasurile sunt preîncărcate cu hărțile SkiView™ și 42.000 de terenuri de golf. De asemenea, permit și descărcarea hărților TopoActive din întreaga lume. Timp prețios poate fi salvat în ziua cursei, datorită funcției Up Ahead ce afișează locații de prim ajutor, curbe, trasee, cu checkpoint-uri personalizate ce indică elevație, timpi, etc. 

Utilitate, zi de zi

Creat pentru a fi purtat zi de zi, fēnix 7 are funcții de sănătate și wellness precum Pulse Ox, puls la încheietură, monitorizarea respirației și a stresului, dar și instrumentele Body Battery™, Fitness Age și Sleep Score, bazate pe starea fizică a purtătorului ceasului. Acestea sunt sincronizate cu aplicația mobilă, în statistici actualizate. 

Ceasurile smart au integrate și funcții de siguranță – detectarea automată a incidentelor sau declanșarea manuală a unui mesaj de alertă către contactele de urgență, oferind localizare real-time. Garmin Pay și Garmin Playlists (Spotify®, Amazon Music, Deezer) nu lipsesc din pachetul de funcții, datorită magazinului Connect IQ™ disponibil pe device. Recomandările de aplicații pot fi descărcate via wi-fi fără a fi necesară conectarea la un telefon mobil. 

epix™ este un smartwatch premium multisport, cu ecran AMOLED. Realizat cu un display Corning® Gorilla® Glass DX și cadru din oțel inoxidabil, respectiv display din safir și ramă din titan (pe edițiile Sapphire), ceasul își păstrează design-ul versatil. Interfața responsive este completată de ecranul tactil pe care se pot selecta antrenamentele preîncărcate. 

Modelele disponibile includ fēnix 7S, fēnix 7 și fēnix 7X, cu opțiunile standard (non-solar), Solar și Sapphire Solar, cu prețuri pornind de la 3.465 lei. Modelul epixare un preț de pornire de la 4.455 lei.