Actualizarea Sony FX6: funcții noi, inclusiv Real-Time Tracking și breathing compensation

Browse By

Sony a anunțat o nouă actualizare de firmware (Versiunea 2.00) pentru camera full-frame FX6 din gama Cinema Line, care oferă acum Real-time Tracking bazat pe inteligența artificială – o funcție mult așteptată de autofocalizare ce permite urmărirea de mare precizie subiecților.

Funcția Real-time Tracking utilizează date de culoare, tipar (luminozitate), și distanță (adâncime) pentru a procesa informații spațiale în timp real, iar algoritmii de inteligență artificială detectează și mențin focalizarea ochiului și a feței subiectului pentru o acuratețe extrem de ridicată. 

Pe baza feedback-ului clienților, Sony a încorporat noi tehnologii disponibile odată cu actualizarea de firmware, pentru a le permite utilizatorilor să livreze conținut creativ cu adevărat remarcabil.

Actualizarea de firmware include și funcția Focus Breathing Compensation, pentru a menține un unghi de vizualizare constant în cazul schimbării punctului de focalizare, precum și o nouă tehnologie – modul de control pentru efectul de bokeh – care utilizează filtrul variabil ND. Acest mod ajustează automat filtrul ND și amplificarea atunci când este operată diafragma (irisul), făcând mai ușoară reglarea intensității efectului bokeh, în timp ce suprimă modificările generate de expunere. Camera FX6 permite, de asemenea, ieșire RAW pe 16 biți către un recorder extern prin HDMI, oferind flexibilitate în procesul avansat de post-producție – o funcționalitate ideală pentru videografi. Ieșirea RAW prin HDMI elimină, de asemenea, nevoia de conversie de la SDI la HDMI, pentru realizarea de conținut folosind un sistem de înregistrare mai compact. 

Actualizarea aduce și îmbunătățiri în materie de utilizabilitate, inclusiv o nouă funcție de înregistrare în cache a imaginilor, prin care conținutul video este captat retroactiv pentru înregistrare continuă, fără a umple un card de memorie și fără a pierde niciun moment important. Această funcție este disponibilă și în timpul înregistrării în modul S&Q. Camera FX6 oferă și producție duală HDR și SDR pentru Live SR, precum și un sistem de măsurare a nivelului audio pe 4 canale.

Camera FX6 face parte din gama Sony Cinema Line, ce include o serie de produse care aduc experiența companiei în tehnologia imaginii unei game largi de videografi și creatori de conținut. 

Actualizarea de firmware va fi disponibilă pentru descărcare la finalul lunii ianuarie. Pentru mai multe detalii accesați https://www.sony.ro/electronics/support/interchangeable-lens-camcorders-ilme-series/ilme-fx6v/downloads