GTFO, un FPS Horror, iese din Early Access

Browse By

Dezvoltatorul de jocuri 10 Chambers, format din veteranii care au contribuit la jocurile PAYDAY, anunță ieșirea din Early Access al lui GTFO.

GTFO, este un FPS co-op pentru patru jucători, dezvăluit în premieră în cadrul The Game Awards 2017 și lansat în Early Access în 2019. În cadrul The Game Awards 2021, producătorii au surprins fanii lansând versiunea 1.0 a jocului. Descris ca o îmbinare curajoasă dintre “Left 4 Dead” și ”Aliens”, jocul GTFO este cunoscut pentru gradul ridicat de dificultate, care necesită un nivel avansat de cooperare și comunicare.

Noul trailer se concentrează pe patru prizonieri, încarcerați de misteriosul “The Warden” și încercarea lor de a evada, navigând un vast complex subteran. Monștri de care sunt înconjurați reacționează la lumină și la mișcare, GTFO demonstrând la fiecare pas că atragerea atenției acestora nu este o idee bună. Resursele sunt limitate, în special muniția.

“Aflându-se în dezvoltare din 2015 și în Early Access din 2019, GTFO este în sfârșit pregătit de versiunea 1.0. În ultimul an ne-am concentrat să finisăm detaliile din joc, dar și pe adăugarea de noi mecanici”, a declarat Ulf Andersson, Creative Director al GTFO. “Am lucrat din greu să-i facem pe noi jucători să se simtă bineveniți, oferind în același timp provocări memorabile audienței noastre de jucători hardcore. Suntem încrezători că GTFO se va dovedi a fi o experiență plină de provocări, dar în același timp și una distractivă, datorită expedițiilor îmbunătățite și a noului sistem de combat buddies. Cei care au jucat GTFO în faza de Early Access, ar trebui să vadă o îmbunătățire calitativă uriașă, părțile cele mai dificile ale jocului devenind mult mai distractive.” 

Versiunea 1.0 vine cu o listă lungă de îmbunătățiri: player bots, personalizarea eroilor, checkpoint-uri, un sistem de matchmaking îmbunătățit, un sistem de randare superior, animații rafinate și multe altele. GTFO folosește un sistem unic de livrare a conținutului denumit The Rundown, jucătorii bucurându-se de noutăți la intervale, regulate de la hărți și scenarii la oponenți. Acest sistem elimină totodată conținutul vechi. Astfel, 10 Chambers vrea să incite comunitatea cu noi și noi provocări, în cadrul unui joc aflat în continuă evoluție. Până acum au fost implementate șapte pachete de conținut în cadrul Early Access, urmând ca GTFO  să se extindă și mai mult odată cu lansarea Versiunii 1.0.

“Am planificat conținuturi noi deosebit de captivante pentru 2022 prin Rundown  dorind să continuăm să ne provocăm fanii prin lucruri la care nu se așteaptă. Odată cu versiunea 1.0, abia am început să ne apropiem de potențialul maxim a ce poate ajunge GTFO, dar nu vreau să stric nici o surpriză, astfel îi invit pe toți să încerce jocul. Avem nenumărate idei când vine vorba de noi monstruozități, puzzle-uri și unelte, astfel suntem nerăbdători să vedem cum va evolua GTFO în anii următori”, a declarat Hjalmar Vikström, Game Design Director în cadrul 10 Chambers.

Pe lângă noi caracteristici și o redare vizuală îmbunătățită, GTFO dispune acum de localizare completă în limbile: rusă, franceză, italiană, germană, spaniolă, chineză (simplificat), japoneză, coreeană, poloneză, portugheză (Braziliană), chineză (tradițional).

GTFO este  disponibil pe Steam și poate fi achiziționat pentru 30 de euro. Jocul are în acest moment „very positive” reviews.