Sony lansează un obiectiv FE 70-200mm F2.8 pentru profesioniști

Browse By

Sony Electronics a anunțat noul obiectiv din gama G Master – modelul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll, un obiectiv pentru profesioniști.

Conceput special pentru a se potrivi perfect alături de camerele Sony cu montură E, modelul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll ar trebui să ofere o calitate optică excepțională și performanță avansată de autofocalizare, fiind în același timp cel mai ușori obiectiv F2.8 70-200mm cu zoom din lume, pentru o libertate și flexibilitate incomparabile. Sony continuă să îmbogățească sistemul Alpha și adaugă, astfel, obiectivul cu numărul 65 din gama celor cu montură E.

Utilizatorii se pot aștepta la o imagine clară și curată pe întreaga suprafață a cadrului și la orice nivel de zoom, chiar și atunci când diafragma e deschisă la maxim. Datorită celor două elemente asferice, inclusiv un element XA (element cu asfericitate extremă) realizat cu o precizie a suprafeței de 0.01 microni, modelul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll controlează eficient aberațiile generate la distanțe mari, pentru a asigura o rezoluție spectaculoasă pe întreaga suprafață a imaginii.

De asemenea, modelul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll dispune și de două elemente sferice din sticlă ED (dispersie extra-scăzută) și două elemente sferice din sticlă Super ED pentru a reduce semnificativ aberațiile cromatice, fără efectul de colour bleeding. Acest obiectiv include și un element asferic ED, pentru prima dată într-un obiectiv din ecosistemul Alpha, care suprimă simultan atât aberațiile cromatice, cât și pe cele sferice, probleme des întâlnite în cazul altor obiective telefoto.

Mai mult, un efect bokeh fluid și frumos devine posibil prin intermediul diafragmei cu o deschidere largă de maximum F2.8 și noii unități circulare a diafragmei cu 11 lame. Mai mult, designul optic avansat al obiectivului include un element XA (cu asfericitate extremă) care suprimă efectele nedorite de tip „onion ring”, îmbunătățind și mai mult efectul bokeh. Obiectivul FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll oferă și o performanță excelentă de fotografiere la prim-plan, cu un efect bokeh profund. Distanța minimă de focalizare este de doar 0.4 metri la 70mm și 0.82 metri la 200mm cu un efect maxim de augmentare de 0.3x. Mai mult, FE 70-200m F2.8 GM OSS ll poate fi utilizat cu ușurință în combinație cu teleconvertoare 1.4x sau 2.0x Sony de înaltă performanță, pentru a extinde distanța focală la 400mm la o deschidere a diafragmei de F5.6.

Noul obiectiv folosește 4 motoare liniare de tip XD (dinamică extremă) de la Sony pentru autofocalizare extraordinar de precisă și rapidă, făcându-l mai rapidii de aproximativ 4 ori și cu o performanță de urmărire cu 30% mai mare, comparativ cu modelulii precedent. Atunci când este utilizat împreună cu flagship-ul Sony, Alpha 1, FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll este capabil de fotografiere în rafală la viteze extrem de mari, până la 30 fps. Funcționalitatea de urmărire cu Auto Focalizare este impecabilă și este disponibilă chiar și atunci când este utilizat un teleconvertor. ​

Cu o deschidere constantă maximă a diafragmei de F2.8, o performanță de autofocalizare incredibilă, control versatil și fiabilitate, FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll este alegerea perfectă pentru video. Noul obiectiv a fost conceput pentru a reduce substanțial efectul focus breathing, schimbarea punctului de focus și deplasarea axelor în timpul procesului de zoom, astfel încât mișcarea nedorită a imaginii și variațiile unghiului de vizualizare sunt reduse la minimum.

Pentru utilizare ușoară în timpul filmării, FE 70-200mm F2.8 GM OSS ll dispune de inele de control independente pentru focus, zoom și diafragmă, oferind control manual precis. Inelul prin care este controlată deschiderea diafragmei are și un buton pentru comutare click ON/OFF.

FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ este cel mai ușori obiectiv telefoto cu zoom cu o deschidere a diafragmei F2.8 din lume și este cu aproximativ 29% mai ușor decât modelul precedent, având o greutate de aproximativ 1,045 grame.

Preț Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Noul FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ va fi disponibil începând din luna noiembrie la un preț aproximativ de 14.900 de lei și va putea fi achiziționat din magazinele dealerilor autorizați Sony.