Cum verifici calitatea bateriei telefonului Samsung (S21, Note 20, A71 etc)

Browse By

În cazul în care nu știai, există o metodă prin care poți să vezi calitatea bateriei telefonului tău Samsung, fie că e S21, Note sau A71.

Bateria este unul dintre cele mai importante elementele ale unui smartphone atunci când ne gândim să cumpărăm unul. Mai ales atunci când vorbim de unul second hand. Nu vrem să luăm un telefon scump ca apoi să aflăm că bateria a cam fost distrusă, iar autonomia este mică.

O baterie se degradează în timp în mod natural și în mod accelerat dacă utilizatorul nu are obiceiuri de încărcare benefice. Încărcarea până la 100% este dăunătoare, la fel și descărcarea acesteia la 1-10%. Deci, cel mai bine este ca o baterie să stea la o capacitate de 30-80% majoritatea timpului.

Baterie Samsung – cum verifici dacă mai e bună

Revenind, cum verifici calitatea bateriei unui telefon Samsung? Dacă pe anumite laptop-uri este ușor să vezi sănătatea bateriei (pe unele modele poți vedea ciclurile de încărcare și starea de sănătate generală a bateriei), pe smartphone-uri este mai greu.

Unii producători includ această informație în setările telefonului la categoria baterie, dar majoritatea nu, inclusiv Samsung.

Pentru a vedea sănătatea bateriei unui telefon Samsung, indiferent că este S21, Note 20 sau A71, ce trebuie să faci este să instalezi aplicația Samsung Members, dacă nu o ai deja, apoi în meniul principal să apeși pe butonul central de jos (Get Help), apoi apeși pe „go to phone care”. Acolo ai patru butoane care pot fi utilizate.

La categoria Interactive Checks poți vedea mai multe iconițe și dacă apeși pe cea de „battery” vei vedea informații despre nivelul de încărcare al acesteia, capacitate, dar și despre nivelul de sănătate. În cazul meu este „good” și ar trebui să fie la acest nivel cam în primii doi ani de utilizare. Tot aici poți verfica dacă sunt probleme cu bluetooth, cu ecranul sau cu Wi-Fi-ul.

În ecranul anterior, la categoria automatic checks, telefonul verifică automat anumiți parametri pentru a vedea dacă acesta se află într-o stare bună. În cazul meu, îmi recomandă să dau un restart la telefon deoarece acesta nu a mai fost restartat de 25 de zile și să optimizez niște setări, cum ar fi screen timeout.

Apoi mai este meniul de „clean memory”, care face chiar asta, îți eliberează memoria RAM pentru ca telefonul să fie mai sprinten. Poți face asta de fiecare dată când simți că telefonul merge mai greu.