FIFA 21 devine un joc nou, mai bun pe PlayStation 5 – VIDEO

Browse By

Una dintre plângerile cele mai întâlnite înainte de lansarea unui joc FIFA este acea că este copy-paste la versiunea anterioară. Ei bine, nu e cazul pentru FIFA 21 pe PS5.

Ieri, 3 decembrie, a fost lansată versiunea nouă a FIFA pentru consolele de noua generație PS5 și Xbox Series X, iar asta vine cu o serie de îmbunătățiri la nivel de grafică, dar și la nivel de gameplay sau la modul în care simți jocul (în cazul PlayStation 5).

FIFA 21 PS4 vs FIFA 21 PS5

În primul rând, diferența este realizată la nivel de rezoluție (PS4 duce doar 1080p, iar PS5 4K), iar asta va fi o mare îmbunătățire (asta dacă nu vii de pe PS4 Pro ce suportă și el 4K).

În al doilea rând, EA a adăuga câteva elementele cinematice noi pentru versiunea PS5 unde vei observa îmbunătățirile grafice aduse precum un păr mai realist, dar și o iluminare mai bună.

De asemenea, pentru că vorbim de PS5, vorbim despre SSD și despre timpi de încărcare foarte rapizi.

Însă cel mai interesant pentru mine rămâne controllerul Dual-Sense, care primește funcții noi. Primul lucru pe care-l vei simți este atunci când primești pasa, acesta vibrează subtil. Mai mult, dacă un jucător oprește mingea cu dreptul simți cum vibrează puțin mai mult în dreapta.

La intrări prin alunecare, coliziuni cu alți jucători vei simți controllerul vibrând mai tare. Același lucru este valabil și în cazul șutului la poartă.

Apoi am avut două surprize: prima fiind faptul că parcă simțeam pașii jucătorului atunci când acesta aleargă, controllerul vibrând ușor când într-o parte, când în alta, iar a doua surpriză a fost faptul să descopăr că triggerul R2, folosit pentru a alerga, se apasă din ce în ce mai greu pe măsură ce jucătorul obosește.

Și toate aceste lucruri sunt făcute subtil (setările controllerului meu fiind pe strong), ceea ce înseamnă că nu o să te distragă de la ceea ce se întâmplă pe ecran.

Într-un final, FIFA 21 este pentru mine un alt joc pe PS5 față de cel pe care l-am jucat pe PS4, în urmă cu o lună și ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *