10 lucruri pe care trebuie să le știi despre Ghost of Tsushima

Browse By

Ghost of Tsushima este următorul mare joc exclusiv PlayStation 4. Ești hyped? N-ai auzit de el? Uite zece lucruri pe care trebuie să le știi înainte să-l cumperi.

Mai departe vei afla 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre Ghost of Tsushima înainte să apeși pe butonul ăla de buy.

Acțiunea are loc în secolul 13 pe Insula Tsushima în timpul primei invazii de mongoli a Japoniei, iar protagonistul este Jin Sakai, ultimul samurai de pe insulă. Jin este unul dintre ultimii supraviețuitori din clanul său și el trebuie să recupereze insula din mâinile mongolilor.

Problema este că nu poate face asta doar cu abilitățile sale de samurai și trebuie să se adapteze, să evolueze, să devină Ghost, o legendă care să-i bage în sperieți pe mongoli.

Ghost of Tsushima este un joc action/adventure/RPG open world în genul celor precum Assasins Creed, Days Gone sau Horizon Zero Dawn. Lumea pe care o explorezi este insula Tsushima, iar cei de la Sucker Punch au încercat să redea cât mai fidel insula, însă au fost nevoiți să-și ia anumite libertăți creative, având în vedere că insula este în mare parte muntoasă și cu pădure.

Explorarea este recompensată. Ghost este open world, ceea ce înseamnă că te lasă pe tine în ce direcție să mergi si pe lângă povestea principală vei avea la dispoziție multe misiuni secundare. Interesant este că pe multe dintre ele le vei descoperi urmărind păsări sau alte animale sălbatice sau după fumul produs de foc. Unde e fum e si foc și unde e foc e loc de acțiune. O altă chestie cool este faptul că atunci când alegi un waypoint, drumul iti este indicat de vânt, ca experiența să fie mai imersivă.

Samurai vs Ghost. Cum spuneam mai devreme, Jin este un samurai, însă învață abilități pentru a fi victorios. De-a lungul poveștii vei avea ocazia să-ți alegi stilul de joc: samurai fiind unul mai direct și axat pe lupte, iar ghost fiind unul mai stealth și bazat pe atacuri surpriză.

Jocul nu te limitează într-un stil sau altul și vei putea să-ți folosești abilitățile din ambele ramuri de dezvoltare.

Sânge, nămol și oțel este mottoul studioului pentru descriere sistemului de luptă. O traducere ar suna cam așa: un sistem de luptă care se vrea mai aproape de realitate, letal, unde va trebui să știi când să ataci și când să te ferești. Vedem în video cum Jin omoară inamicii dintr-o singură lovitură, dar și cum blochează atacuri, iar pentru unii inamici este nevoie de mai multe lovituri pentru a-i răpune.

Putem folosi și arcuri, dar și diferite accesorii precum shuriken, bombe sau artificii. De asemenea, Jin poate adopta mai multe posturi de luptă (vedem două în video – piatră și apă) pe care va trebui să le schimbăm în funcție de inamici pentru a fie eficienți.

Per total, la nivel de luptă, Ghost Of Tsushima pare a fi o combinație între Assasins Creed și Dark Souls, fără a cădea în nicio extremă.

Alte cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre Ghost of Tsushima

Vei avea parte de dueluri. Da, exact la fel ca în filemele cu samurai pe care le-ai văzut. Vei putea provoca diferiți inamici la duel și vei putea duce o luptă demnă de filme, mai ales cu boșii.

Jocul are diferite nivele de dificultate, însă mai greu nu înseamnă mai multă viață pentru inamici, ne asigură Sucker Punch, ceea ce e foarte bine.

Poți personaliza hainele lui Jin. Poți schimba culorile echipamentului și poți să devii un ghost roșu aprins sau roz (cred). De asemenea, poți schimba armurile care-ți vor oferi diferite bonusuri. O armură grea te va proteja mai bine, însă nu te vei mișca la fel de agil.

Există un mod alb-negru care te lasă să experimentezi jocul fixa ca pe un film old school de al lui Akira Kurosawa. Trebuie încercat.

Ghost of Tsushima este mult mai mare decât Infamous Second Son, precenentul titlu al Sucker Punch, ne asigură directorul studioulu. Povestea principală a Infamous este parcursă în jur de 10 ore, potrivit how long to beat. Deci ar trebui să ne așteptăm la un playtime de cel puțin 20-30 de ore, poate chiar 40-50 de ore dacă explorezi toată insula.

Jocul se lansează pe 17 iulie și eu am speranțe mari. Voi ce părere aveți? Ați făcut o precomandă, o să faceți sau așteptați review-urile? Astept răspunsurile în comentarii.