Sniper Elite 5 – ce trebuie să știi despre viitorul joc de sniping

Browse By

Sniper Elite 5 se apropie de lansare și m-am gândit că un astfel de video v-ar fi de folos dacă vă gândiți să-l cumpărați, să-l jucați și nu prea știți la ce să vă așteptați.

Sniper Elite 5 este cel mai nou joc al celor de la Rebellion, iar seria continuă cu același protagonist Karl Fairburne, care luptă în al doilea război mondial, iar acum se află undeva în Franța anului 1944 și descoperă un plan malefic al naziștilor numit Operation Kraken, pe care trebuie să-l oprească.

Karl trebuie să obțină mai multe informații despre acest plan și în tot acest timp să scape lumea de naziști.

Sniper Elite 5 este un joc de sniping, adică un joc unde ai un sniper rifle și pe care trebuie să o mânuiești cu precizie chirurgicală. Jocul se îndepărtează de aspectul arcade și se vrea mai realist, iar atunci când tragi cu pușca va trebui să iei în considerare viteza vântului, distanța la care se află inamicul, dar și bătăile inimii ale protagonistului, care poate indica faptul că are emoții sau că e neliniștit, iar asta i-ar putea afecta ținta.

De asemenea, pentru a-ți duce misiunea la bun sfârșit ai nevoie și de un dram de planificare: pe unde intri, pe unde ieși și cum scapi de inamici. Însă dacă nu ai răbdare, jocul este mai iertător și ar trebui să existe diferite setări de dificultate, care-ți vor permite să joci mai puțin atent.

Sniper Elite 5 ar trebui să aibă cele mai mari hărți din serie, iar dezvoltatorii ne promit multe locuri de infiltrare, locuri pentru ascunderea cadavrelor și multe căi de acces și de exit. Asta înseamnă că nu există un singur traseu către victorie, ceea ce este excelent.

Pentru a ne bucura de această diversitate, dezvoltatorii l-au făcut pe Karl mai agil și acum acesta poate folosi zip line-uri, se poate cățăra în mai multe locuri pentru a găsi locul bun pentru sniping.

Nou joc promite și un kill cam și mai spectaculos. Dezvoltatorii au declarat că vei putea folosi acest kill cam și cu SMG-uri sau pistoale și promit un spectacol sângeros..

Sniper Elite 5 Gameplay

La fel ca și alte titluri din serie, Sniper Elite 5 are un mod coop în care poți să joci în campanie alături de un prieten sau de un străin, dar de data aceasta modul este mai bine închegat, iar jucătorii vor putea împărți muniție, se vor putea vindeca și vor putea da ordine unul altuia.

Dacă jocul nu ți se pare suficient de palpitant așa atunci poți să bifezi invasion mode, iar astfel, la fel ca în jocurile Dark Souls, un alt jucător îți poate invada sesiune de joc și astfel va încerca să te elimine. Indiferent de cine iese câștigător din acest meci acesta va primi recompense. Dacă te consideri prea bun la acest joc atunci poți să invadezi un joc de coop și astfel să încerci să elimini nu unul, ci doi jucători umani.

Pe lângă campanie, jocul are și moduri PvP, inclusiv unul nou numit Squad Match, unde 16 jucători, împărțiți în patru echipe a câte patru se confruntă pe o hartă, iar echipa care rămâne în picioare este declarată învingătoare. Altfel vor exista și moduri precum free for all sau team deathmatch.

De asemenea, există și un mod numit Survivor în care trei jucători se confruntă cu valuri de inamici AI, iar ideea este să supraviețuiști cât mai mult.

Bineînțeles, există și un sistem de progresie în PvP care să te facă să joci mai mult și să te simți recompensat pentru eforturile tale. Fiecare armă va putea fi personalizată și schimbată și vei putea instala diferite vizoare, cartușe etc.

Există și patru sub-clase: medic, scout, inginer și assault care au perk-uri diferite ce se potrivesc pentru anumite stiluri de joc. Clasele se pot schimba cu fiecare respawn. Jocul va fi disponibil pe toate platformele adică pe consolele PS4 și PS5, pe Xbox One și Series S și X sau pe PC.

Și o veste extraordinară este faptul că jocul va fi disponibil pe Game Pass încă de la lansarea de pe 26 mai.

Asta înseamnă că-l poți încerca fără să-l cumperi, mai ales dacă nu știi dacă o să-ți placă cum este cazul meu. Eu am jucat foarte puțin Sniper Elite 4 și cam atât. Nu știu dacă acest titlu va fi pe gustul meu, însă sigur îl voi încerca deoarece am abonament la Game Pass și nu mă costă nimic să-l încerc, decât spațiul pe SSD.