Sony lansează un obiectiv 24-70 mm f/2.8 compact și ușor

Browse By

Sony Electronics anunță obiectivul cu numărul 67 din gama sa cu montură E dedicată camerelor mirrorless: 24-70 mm F2.8 GM II.

Sony a dezvoltat cel mai ușor obiectiv zoom standard cu deschidere constantă a diafragmei F2.8 din lumei.  24-70 mm F2.8 GM II este unul dintre cele mai versatile obiective din gamă și a fost realizat pentru fotografi, videografi și pentru creatorii de conținut hibrid. 

 Obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II cântărește doar 695 de grame, cu aproximativ 20% mai puțin decât originalul 24-70 mm F2.8 G Master. Lungimea a fost, de asemenea, redusă cu 16mm, iar volumul – per ansamblu – a fost redus cu aproximativ 18%. 

Acest model integrează: 

  • Un buton de zoom pentru ajustarea inelului de zoom – pe profil „Tight” sau „Smooth”
  • Un nou inel pentru gestionarea deschiderii diafragmei cu un comutator „click ON/OFF”  și pentru blocarea irisului 
  • Două butoane personalizabile focus hold 
  • Inelul de focalizare ce răspunde direct și liniar, pentru control subtil la focalizarea manuală 
  • Un nou design al parasolarului cu deschidere pentru controlul filtrelor de polarizare circulară (dia. 82mm)
  • Centrul de greutate deplasat către partea din spate, în zona monturii, pentru manevrare și operabilitate îmbunătățite 

Obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II este potrivit pentru un setup compact și versatil și le permite utilizatorilor să capteze imagini extrem de clare și detaliate, atât atunci când vine vorba despre imagini statice, cât și în cazul înregistrărilor video. Noul obiectiv oferă rezoluție înaltă pe toată suprafața imaginii – chiar și la deschiderea maximă a diafragmei. Sistemul optic complet reproiectat este format din cinci elemente asferice, inclusiv două elemente XA (cu asfericitate extremă) de înaltă precizie.

Nature shots in Tel Aviv with the Sony 24-70mm f/2.8 GM II

24-70 mm F2.8 GM II are și două elemente ED (dispersie foarte scăzută), dar și două elemente de sticlă Super ED. Împreună cu noul mecanism de focalizare „floating focus”, obiectivul controlează eficient aberațiile cromatice, astigmatismul, distorsiunile și efectul de coma, în așa fel încât să ofere o rezoluție impresionantă pe toată suprafața imaginii, la orice setări de zoom sau deschidere a diafragmei. 

În acest nou design 24-70 mm obiectivul oferă o performanță remarcabilă la prim-plan, având o distanță de focalizare minimă de 0,21 metri la 24mm și 0,30 metri la 70mm, cu un efect maxim de augmentare de 0,32x.

Obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II oferă focalizare precisă prin utilizarea celor patru motoare liniare originale Sony de tip XD (dinamică extremă), a unui mecanism de focalizare „floating focus” și a unui control avansat al obiectivului – chiar și la captarea subiecților aflați în mișcare rapidă. În plus, obiectivul oferă posibilitatea de fotografiere în rafală până la 30 cadre pe secundă pentru imagini statice și înregistrare video cu autofocalizare 4K 120p. 

24-70 mm F2.8 GM II asigură o performanță de urmărire AF completă chiar și la fotografierea cu diafragma închisă, făcând posibilă utilizarea unei adâncimi de câmp și mai mari pentru a se asigura că subiecții aflați în mișcare sunt tot timpul focalizați precis, la fotografierea în rafală. Performanța de urmărire AF a obiectivului în timpul transfocării este de aproximativ două ori mai bună, raportată la modelul anterior

Obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II este realizat pentru toate tipurile de utilizare în materie de videografie. 24-70 mm F2.8 GM II asigură o operare foarte silențioasă în procesul de autofocalizare, datorită motoarelor liniare XD și nou-dezvoltatei unități de control al diafragmei. Acest obiectiv suportă și funcția de breathing compensation prezentă pe Sony A7 IV.

 

Preț și disponibilitate Sony 24-70 mm F2.8

Ca un beneficiu în plus dedicat creatorilor avansați de conținut video, cel mai nou obiectiv Sony integrează și Linear Response MF (răspuns liniar la focalizarea manuală), care asigură un răspuns predictibil și repetitiv la focalizarea manuală, pentru că inelul de focalizare reacționează precis și repetabil la un control subtil. Obiectivul integrează și un inel pentru gestionarea deschiderii diafragmei care face ca operarea manuală să fie rapidă, directă și ușoară. Inelul dedicat irisului permite și control fără zgomot și fără click-uri, pentru tranziții line la schimbarea adâncimii de câmp. 

Un design îmbunătățit care asigură rezistența la praf și umiditate oferă o fiabilitate și mai mare pentru utilizarea în exterior, în condiții de mediu dificile. Butoanele și comutatoarele sunt fixate prin garnituri de cauciuc, iar sistemul de montură este și el sigilat prin inele de cauciuc. Elementul frontal este acoperit de un strat de fluorină ce respinge apa, uleiurile și alte substanțe contaminante, făcând mai ușoară ștergerea și curățarea suprafeței de amprente. 

Noul obiectiv 24-70 mm F2.8 GM II va fi disponibil începând din luna iunie, la un preț aproximativ de 12.000 de lei și va putea fi cumpărat din magazinele dealerilor autorizați Sony.