REVIEW Sonos Roam SL – boxa bluetooth de care ai nevoie

Browse By

Sonos Roam SL este o boxă bluetooth portabilă, ce asigură un sunet de calitate, o autonomie bună și se integrează bine și în locuință.

Anul trecut, tot cam pe vremea aceasta, Sonos lansa Roam, o boxă portabilă ce poate fi folosită cu succes acasă, dar și afară. Frumusețea lui Sonos Roam este faptul că se integrează foarte bine și ușor într-un sistem Sonos pentru redare de muzică și conținut audio prin Wi-Fi la boxă, apoi când plecai undeva o puteai lua cu tine și funcționa prin intermediul conexiunii bluetooth.

O altă funcție interesantă pentru potențialii cumpărători ai Sonos Roam era compatibilitatea cu asistenții vocali Alexa sau Google Assistant. Deci ai putea controla muzica prin intermediul asistenților dacă ai dori. Personal, nu mi se pare o funcție prea interesantă, mai ales în condițiile în care asistentul Google nu cunoaște limba română și îmi este cumva peste mână să dau comenzi în engleză. Eu acasă folosesc asistentul Google de la boxa Google Home Mini ca să-mi spună cum este vremea sau să-mi pună un timer sau un reminder.

Sonos Roam vs Sonos Roam SL

Apoi prin faptul că este un microfon integrat în boxă nu este placul tuturor, mai ales al celor care au îngrijorări legate de privacy și confidențialitatea datelor. Drept urmare, Sonos a lansat Roam SL, aceeași boxă portabilă excelentă, însă fără microfon. Așadar, pierzi compatibilitatea cu asistenții vocali și tehnologia TruePlay, însă ai toate celelalte funcții și același sunet excelent și la un preț mai micuț. Roam SL are un preț de 159 de dolari, față de 179 de dolari al lui Roam.

În România lucrurile stau puțin diferit. Eu am găsit Sonos Roam la 809 lei la eMAG și la AVStore, iar Sonos Roam SL la 799 de lei la eMAG și la 850 de lei la AVStore. Deci în decizia de achiziție dintre cele două modele nu ar trebui să intre neapărat discuția despre preț, fiind foarte apropiate. Deci ar trebui să țină mai mult dacă dorești un microfon sau dacă te deranjează ideea unui microfon încorporat.

În acest caz, cu o diferență doar de câțiva lei, aș alege Sonos Roam deoarece pe viitor cred că mi-ar fi utilă funcția de control vocal. În plus, tehnologia TruePlay mi se pare utilă. Prin TruePlay, Sonos Roam poate ajusta diferite setări pentru a reda cel mai bun sunet posibil. Astfel, microfonul boxei detectează sunetul din încăpere și apoi se fac ajustări automate.

Revenind la Sonos Roam SL, aceasta este recomandarea mea dacă vrei să-ți cumperi o boxă bluetooth portabilă de calitate. Sunetul redat este excelent și pentru mine a fost companionul perfect pentru petrecerea de revelion 2021-2022. Este micuță și compactă și are un design robust și este rezistentă la apă, iar autonomia bateriei este de 10 ore cu o încărcare. Apoi aceasta se poate încărca prin USB-C sau printr-un charger wireless, ceea ce este foarte cool. Astfel cu un charger ai tot timpul bateria gata pentru sunet on the go, iar când revii acasă doar o pui la locul ei și se încarcă, nu mai trebuie să cauți un cablu sau o priză. Din păcate, acest încărcător wireless nu este inclus în pachet, iar cel vândut de Sonos are un preț de 49 de dolari sau 190 de lei la eMAG.

În același timp, dacă ai alte produse Sonos poți folosi Roam pentru a transfera sunetul dintr-o parte în alta a locuinței fără să-ți bați capul cu fire sau cu boxele. Din aplicație poți să muți sunetul redat de soundbarul din dormitor pe boxa Roam aflată în bucătărie sau în baie. E pretty cool.

Cam atât despre Sonos Roam SL și te invit să vezi sau să citești review-ul meu pentru Sonos Roam pe start-up.ro deoarece produsele sunt similare și acolo intru în mai multe detalii legate de design, funcționalități, sunet și aplicația Sonos.