Review periferice AOC: tastatura AGK700, mouse AGM700 și mousepad AMM700

Browse By

AOC, brand cunoscut în special pentru monitoarele sale, a intrat pe piața de periferice de gaming, un loc nu tocmai ușor să impresionezi și unde sunt prezenți giganți precum Logitech, Razer, ASUS și alții.

Odată cu monitorul AOC venit la test, al cărui review îl puteți vedea aici, am primit și un set complet de periferice de la companie: mouse, mousepad și tastatură.

În acest articol puteți citi impresiile mele despre aceste trei produse după mai bine de o săptămână de utilizare.

AOC AGK700

AOC AGK700 este o tastatură mare și are toate butoanele de care ai avea nevoie și unele în plus. Pe lângă numpad, ai butoane pentru control media și pentru alte funcții utile, rotiță mare de volum și butoane pentru macro-uri. Aceasta are 45,7 cm lungime și cântărește 1,6 kilograme, iar carcasa este din aliaj de aluminiu. O construcție solidă. Din păcate, tastele nu se simt la fel de bine la atingere, fiind realizate din plastic ABS. De asemenea, la tastare produc un sunet metalic. Cablul este unul împletit și gros (lungime de 1,8 m) și are două capete USB deoarece are și USB 2.0 pass-trough și astfel poți să pui un stick USB direct în tastatură, fără să te mai apleci la unitate. În cutie este inclus un instrument pentru scoaterea tastelor și tastele w,a,s,d în altă culoare.

Are un aspect de gaming și așa ar fi trebuit să fie, doar face parte din seria de gaming AGON by AOC. Aceasta vine la pachet și cun un wristpad plăcut la atingere și bun pentru încheieturi.

Referitor la aspect nu aș spune că AGK700 îmi place, dar nici că e urâtă, ci e undeva la mijloc. Îmi place foarte mult rotița mare de volum roșie, însă nu și fontul de pe taste. E bine că ai toate tastele, dar eu prefer tastaturile mici. Butoanele media și de macro sunt binevenite, însă nu neapărat esențiale în opinia mea. Iluminarea RGB este bună și o poți personaliza cum dorești tu în software-ul AOC.

Această tastatură folosește switch-urile clasice Cherry MX Red care au un timp de răspuns bun și au nevoie de o forță de actuație de doar 45 de grame pentru a se activa. Acestea sunt bune pentru gaming, mai ales pentru shootere, însă zgomotul produs și cu plasticul tare de pe taste mi-au dat o senzație de ieftin. Experința de tastare este destul de bună dacă nu te deranjează zgomotul produs și oferă o cursă a tastei mare. Din păcate, nu toate tastele sunt fixate la fel de bine, iar cele mai mari produc și mai mult zgomot, de exemplu tasta Space.

În schimb, mi-a plăcut foarte mult rotița de volum și am folosit-o constant, chiar și atunci când nu aveam nevoie să fac asta. Ca un fidget spinner. Aceasta poate fi apăsată, însă nu face nimic. În mod ciudat este și un buton pentru mute în partea din dreapta sus (cum te uiți la tastatură). Ar fi fost logic ca o apăsare a butonului roșu să treacă volumul la zero.

O veste bună este că toate butoanele, cu excepția celor dedicate media, pot fi programate după cum dorești.

Tastatura are un preț recomandat de 580 de lei, ceea ce este prea mult pentru un astfel de produs, însă vestea bună este că acum se găsește la 300-350 de lei. La acest preț tastatura AOC poate fi o soluție pentru cei care caută o tastatură mare cu butoane de macro, media și o rotiță de volum.

AOC AGM700

La fel ca și tastatura, și acest mouse funcționează doar pe fir, iar cablul este și el roșu cu negru și împletit.

Acest mouse arată mai bine în fotografii decât în realitate. Când am văzut imaginile cu el, corp negru cu butoane gri, mi s-a părut interesant, dar după ce l-am scos din cutie părea mai mult un mouse de jucărie. Nu neapărat din punct de vedere al materialelor, ci cât din prisma culorilor și texturii de pe butoane.

Corpul alungit, bun pentru o priză de tip palm sau claw, este negru, iar butoanele sunt gri. Rotița are un cauciuc negru și luminițe RGB. Deasupra vedem două butoane: unul pentru a trece de la un profil la altul, iar al doilea pentru a schimba sensitivitatea, iar fiecare schimbare este vizibilă în partea din stânga, lângă butonul de left click. Pe lateral avem alte două butoane bune pentru navigat pe internet, dar și în jocuri. Un al treilea buton, de data aceasta roșu este prezent lângă cele două și acesta este util atunci când joci shootere și ai nevoie să scazi sensibilitatea dramatic pentru a nimeri un headshot.

În total, sunt 8 butoane programabile și poți realiza până la 3 profile pentru jocurile preferate. Există și un compartiment pentru greutăți pe spate și poți avea un mouse de 90 de grame (minim) pâbă la unul de 115 grame (maxim), în funcție de cum preferi. Chiar și așa, mouseul este unul cam greu pentru gusturile mele și pentru jucatorii de FPS-uri care caută un mouse ușor pentru sesiunile de gaming.

Marginile texturate de pe lateral ar trebui să ajute la prindere, însă mouse-ul are o formă ciudațică și de multe ori simțeam cum mâna îmi fuge de pe mouse. Cred că dacă era mai puțin bombat îl puteam folosi mai bine. Senzorul este unul optic PixArt și poate atinge o sensibilitate maximă de 16.000 DPI, iar polling rate-ul ajunge până la 1000 Hz.

AOC Agon AGM700 are destule lucruri mișto: multe butoane programabile, buton pentru sniping și sistemul de greutăți, însă în același timp este cam greu pentru fanii FPS-urilor, grip-ul poate fi ciudat, iar aspectul nu este unul extraordinar.

AOC AGM700 îl găsești acum la retaileri la un preț de 150-160 de lei și cred că este un preț corect, însă există și multă competiție aici și dacă plusezi puțin poți cumpăra Logitech G305 wireless sau Razer Basilisk V2 sau Logitech G502 Hero.

MousePad AMM700

Despre un mousepad ce pot să zic decât că este unul cu o dimensiune standard, să zic. Are o lungime de 35,7 cm și o lățime de 25,6 cm. La fel ca și mouse-ul și tastatura, și el este are un cablu de 1,8 m deoarece și mousepad-ul este iluminat RGB. Suprafața este plăcută la atingere și aceasta este texturată și microțesută, iar pe partea cealaltă există o suprafață cauciucată care împiedică deplasarea accidentală. Pe margini se întinde o bandă LED RGB.

Este un mousepad în regulă și frumușel dacă-ți plac lumințele RGB, însă este prea scump. La eMAG l-am văzut acum la 109 lei. La o scurtă căutare am văzut și mousepad-uri RGB chiar și la 50 de lei.

Într-un final, perifericele AOC aduc multe funcții, la prețuri bunicele, însă simt că le lipsește o direcție concretă și finisajul ar trebui îmbunătățit la următoarele produse.