Ce televizor să-ți cumperi pentru jocurile PlayStation 5

Browse By

Ca să beneficiezi de experiența completă de gaming oferită de console ca PlayStation 5 va trebui să ai și un televizor pe măsură. Ce să cumperi.

Viitoarele console PlayStation 5 sau Xbox Series X promit o nouă experiență de gaming, iar printre principalele elemente este faptul că aceste vor putea reda jocuri la rezoluție 4K și la o rată de refresh de 120 Hz (deci 120 FPS sau pe acolo).

Dacă televizoare cu rezoluție 4K găsești, cele cu panouri cu o asemenea rată de refresh sunt mai greu de găsit. Iar înainte să cumperi orice fel de televizor pentru PlayStation 5 sau Xbox Series X trebuie să te asiguri că TV-ul are o rezoluție 4K, 120 Hz și port HDMI 2.1, doar prin acest port consola poate reda jocul la o asemenea calitate.

Sony Europe a anunțat astăzi o gamă de televizoare, parte a actualei serii BRAVIA, care sunt oficial „Ready for PlayStation 5”. Adică ei te asigură că vei avea parte de cea mai bună experiență de gaming cu aceste televizoare

Primele televizoare compatibile cu PlayStation 5 de la Sony sunt modelele XH90 4K HDR Full Array LED și ZH8 8K HDR Full Array LED.

XH90 afișează imagini de gameplay cu o rezoluție de până la 4K la 120 de cadre pe secundă cu lag foarte scăzut de doar 7.2ms.

Modelul ZH8 este capabil să afișeze imagini extrem de detaliate la rezoluție 8K, oferind totodată și imagini ale gameplay-ului de rezoluție 4K, la o rată de cadre foarte fluidă de 120 de cadre pe secundă. Ambele televizoare vor oferi experiențe de gaming extrem de fluide, alături de consola PS5.

„Perfect pentru PlayStation 5” înseamnă și că modelele de televizoare dispun și de funcția Game Mode a BRAVIA, care le permite utilizatorilor să experimenteze jocuri pe consola PS5 în mod automat, cu latență scăzută. Datorită BRAVIA Game Mode, utilizatorii pot folosi controllerul wireless DualSense™ pentru a controla atât televizorul, cât și consola PS5 simultan, dar și telecomanda pentru a controla PS5 în mod rapid și fluid.

Mai multe detalii despre televizoare găsești aici  și aici