Browse By

Asus Zephyrus G14, laptopul pe care-l vrei pentru gaming și editare foto/video

La început de ianuarie are loc târgul de tehnologie CES din Las Vegas, iar acolo producătorii se înghesuie să-și arate produsele și conceptele pentru viitor. Asus vine cu un laptop ce se anunță excelent pentru gaming, dar și pentru editare foto/video.

Ce trebuie să știi despre laptopul Asus Zephyrus G14

ROG Zephyrus G14 GA401

• Compact și portabil la 17,9 mm grosime și 1,6 Kg
• Luminițe pe capac: un LED debitat cu precizie și amplasat pe exteriorul capacului le permite utilizatorilor să afișeze o grafică personalizată, animații și diverse efecte vizuale.
• Rată mare de reîmprospătare și rezoluție ridicată: Opțiunile de ecrane rapide la 120Hz sau de panouri cu rezoluții WQHD
• Are la interior cea mai nouă serie de procesoare mobile AMD Ryzen™ 4000 cu primul CPU x86 cu 8 nuclee, 16 fire de execuție și o eficiență energetică avansată.

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat notebook-ul de gaming Zephyrus G14 într-un format subțire de 14 inchi.În ciuda carcasei cu grosimea sub 20 de mm, răcirea portabilului Zephyrus G14 a fost atent dimensionată pentru a oferi tot ce-i mai bun de la noile procesoare mobile AMD Ryzen 4000, construite pe arhitectură “Zen 2”, combinată cu procesul industrial de pe 7nm și plăci grafice ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce RTX 2060.

ROG Zephyrus G14 GA401

Utilizatorii pot optimiza sistemul pentru jocuri sau pentru activități creative, alegând între panourile cu rate de refresh înalte și cele cu rezoluție mare, ambele cu tehnologie de sincronizare adaptivă și validate PANTONE.

Laptopul ar trebuie să aibă o autonomie de 10 ore și bateria poate fi încărcată printr-un port USB tip C. Portul Type-C cu USB Power Delivery este capabil, de asemenea, să livreze imagini către un monitor extern prin DisplayPort 1.4. Portul HDMI 2.0b facilitează jocurile sau urmărirea filmelor pe monitoarele 4K ori pe televizoare. Există o mulțime de opțiuni de conectivitate pentru dispozitivele externe printr-un port secundar de tip C, axat pe funcționalitatea USB, plus două porturi de tip A pentru alte periferice.

Zephyrus G14, pare a fi potrivit pentru muncă, dar și pentru joacă

După cum ziceam și mai sus, cei de la ASUS au pus niște micro LED-uri în capacul laptopului, astfel încât să poți să afișezi tot felul de imagini. Display-ul utilizează 1215 LED-uri pentru a le oferi jucătorilor un nou mediu pentru a-și exprima personalitatea. Fiecare LED emite o strălucire albă cu 256 de niveluri de control a luminozității. Utilizatorii pot importa GIF-uri animate și alte elemente grafice, pot construi animații personalizate cadru cu cadru și pot tasta orice tip de mesaj cu diferite seturi de caractere.

Pe lângă bling-bling, laptopul se anunță foarte performant datorită procesorului Ryzen și plăcii video Nvidia RTX 2060. Zephyrus G14 folosește un procesor special, care generează mai puțină căldură, permițând un nivel de performanță mai mare pentru o astfel de carcasă compactă. Procesorul păstrează 8 nuclee și 16 fire de execuție pentru a efectua sarcinile solicitante, dar este reglat pentru a facilita managementul termic. Oferă totuși o amplă putere în aplicațiile solicitante precum editarea video și randarea 3D, în multitasking-ul intens cum ar fi gaming simultan cu streaming, înregistrări și chat. Având până la 32 GB de memorie RAM DDR4-3200 pe două canale, există loc, de asemenea, pentru proiecte mai mari. Stocarea ultra-rapidă este susținută de un SSD NVMe de până la 1TB capacitate, însemnând timpi minimi de încărcare pentru o bibliotecă imensă de jocuri și aplicații.

Zephyrus G14 vine cu GeForce RTX 2060, completată de ROG Boost cu frecvențe de până la 1298 MHz la 65 W. Acest accelerator video este bazat pe cea mai recentă arhitectură NVIDIA Turing, care pune laolaltă nuclee dedicate pentru redarea umbrelor programabile, trasarea razelor în timp real și inteligență artificială. Placa susține accelerarea sarcinilor solicitante, cum ar fi crearea de conținut, modelarea 3D și deep learning. Encoderul video dedicat al arhitecturii Turing este responsabil în mare parte de abilitățile modelului G14 în jocuri și de capacității sale de a face simultan streaming. Hardware-ul specializat permite o calitate mai bună a streaming-ului, cu un impact minim asupra performanței și este compatibil cu Open Broadcaster Software (OBS), un instrument popular de captură în rândul creatorilor și al streamerilor aspiranți de pe Twitch.

ROG Zephyrus G14 GA401

Zephyrus G14 amplifică rețelele fără fir prin conectivitatea Intel Wi-Fi 6 (Gig +), cunoscută și sub numele de 802.11ax. Atunci când este alăturată unui router compatibil, Wi-Fi 6 (Gig+) crește lățimea de bandă până la 2.4 Gbps și îmbunătățește eficiența în spațiile aglomerate. De asemenea, reduce latența, ceea ce înseamnă mai puțin decalaj pentru activitățile sensibile, cum ar fi jocurile online și extinde capacitatea, ceea ce oferă mai multă lățime de bandă pentru streaming.

Cu G14 poți alege dintre două panouri premium, gândite pentru cerințe diferite. Utilizatorii pot selecta un panou Full HD mai rapid ce ajunge la 120Hz sau pot opta pentru o rezoluție WQHD mai înaltă.

ROG Zephyrus G14 va ajunge pe piața locală în luna februarie 2020, prețurile de lansare pornind de la aproximativ 4999 de lei (taxe incluse).

Specificații Zephyrus G14

ROG Zephyrus G14 GA401

 • Procesor – Până la AMD Ryzen™ 7 4800HS
 • GPU –  Până la NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 6GB GDDR6 VRAM
 • Sistem de operare – Windows 10
 • Ecran – 14-inch Full HD (1920×1080) de nivel IPS, 120Hz, 100% sRGB, PANTONE® Validated, sincronizare adaptivă
  14-inch Full HD (1920×1080) de nivel IPS, 60Hz, 100% sRGB, PANTONE® Validated
  14-inch WQHD (2560×1440) de nivel IPS, 60Hz, 100% sRGB, PANTONE® Validated, sincronizare adaptivă
 • Audio – 2 difuzoare 2,5W cu tehnologie Smart AMP, 2 tweetere 0,7W, Microfon de linie cu tehnologie Dolby Atmos
 • Tastatură – Tastatură Chiclet cu iluminare, suport N-key, cursa tastelor de 1,7 mm, 4 taste rapide, Golden Curve, buton de pornire cu senzor de amprentă integrat
 • Camera – Cameră externă (1080p @ 60 FPS) opțională
 • Memorie & stocare – DDR4 3200MHz SDRAM până la 32GB M.2 NVMe PCIE 3.0 până la 1TB SSD
 • Wireless – Intel® Wi-Fi 6 (802.11ax) Bluetooth 5.0 *Versiunea Bluetooth poate varia în funcție de versiunea OS
 • Conectivitate – 1 x USB3.2 Gen2 Type-C™ cu DisplayPort™ 1.4 și alimentare (Power Delivery)
  1 x USB3.2 Gen2 Type-C™
  2x USB3.2 Gen1 Type-A
  1x HDMI 2.0b
  1x 3,5 mm combo jack pentru microfon și căști
  1x Kensington Lock
 • Baterie – Adaptor de alimentare de 180 W
 • Dimensiuni – 32,4 (W) x 22,2 (D) x 1,79 (H) cm
 • Greutate – 1,6 kg