Primă impresie: Crash Bandicoot 4: It’s about time

Browse By

Crash Bandicoot 4: It’s about time este un joc platformer, o continuare a seriei începute de Naughty Dog, creatorul The Last of Us, tocmai în 1996.

Anteriorul joc de tip platformer din serie a fost publicat pentru PS2, iar acum avem It’s about time la finalul lui PS4 și începutul lui PS5. Nu am jucat niciun joc din serie deoarece am fost PC gamer și prima consolă a fost abia PS4. Deci nu am nicio nostalgie legată de acest titlu.

Primul gând care mi-a venit în minte după ce am terminat primul nivel a fost „Damn, this is hard”. Nu mă așteptam ca nivelul de dificultate să fie atât de ridicat (nu poți să-l schimbi btw) și ce a fost și mai interesant că de la un nivel la altul eram tot timpul pus și mai mult în dificultate, cu elemente și mai complexe. În acest moment cred că mă apropii de jumătatea jocului și deja am avut nivele pe care le-am completat doar după ce am murit de 30-40 de ori. Sună oribil și o parte din vină o am și eu deoarece am murit zeci de ori în cel mai stupid mod (ratând o săritură simplă).

Mi se pare că este un platformer pentru gamerii pasionați de acest gen sau pentru cei înarmați cu mai multă răbdare.

La nivel de grafică, jocul este unul cartoony, însă fără a fi exagerat. Poate fi atrăgător pentru copii, dar și pentru adulți. Mi-a plăcut mult varietatea nivelurilor, atât la felul în care arată, dar și la felul în care sunt construite. Mi-au plăcut în mod special porțiunile de „racing” ca să zic așa: sunt fluide, fun și prea scurte.

Luptele cu boșii par să aibă mecanici simple, dar cu un nivel de complexitate destul de ridicat. Va trebui să muncești ceva să îi înfringi. Storywise nu mă aștept la prea multe și pare să fie clasica poveste bun vs rău.

Până acum Crash Bandicoot 4: It’s about time mi se pare că este un joc fun, colorat, cu un grad ridicat de dificultate, cu mecanici de joc interesante și care poate fi și frustrant pe alocuri. Vei putea citi părerea mea după ce termin jocul într-un review pe start-up.ro.

Jocul este disponibil începând de azi, 2 octombrie, pe PS4 și Xbox One.